ŽENE SU MANJE, SLABIJE I GLUPLJE, TREBA DA IMAJU MANJE PLATE: Poljski poslanik zaprepastio Evropu! (VIDEO)
Foto: AP

Skandal u evroparlamentu

ŽENE SU MANJE, SLABIJE I GLUPLJE, TREBA DA IMAJU MANJE PLATE: Poljski poslanik zaprepastio Evropu! (VIDEO)

- Ma naravno da žene moraju da zarađuju manje od muškaraca jer su slabije, jer su manje i manje su inteligentne, one moraju da zarađuju manje, to je sve - rekao je 74-godišnji poslanik
Objavljeno: 07:47h

- Pošto su žene manje, slabije i manje inteligentne od muškaraca, pravedno bi bilo da zarađuju manje novca - poručio je Januš Korvin-Mike, kontroverzni poljski član evroparlamenta u toku rasprave o razlici u platama između žena i muškaraca.

Ova njegova izjava izazvala je pravi revolt, kako među njegovim kolegama (i koleginicama) u evroparlamentu, tako i u javnosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako bi "argumentovao" svoje tvrdnje, Korvin-Mike, poslanik desničarske partije iz Šlezije, naveo je činjenicu da nema žena među vodećim igračima šaha u svetu. Takođe, žene su mnogo slabije i u fizici.

- Ma naravno da žene moraju da zarađuju manje od muškaraca jer su slabije, jer su manje i manje su inteligentne, one moraju da zarađuju manje, to je sve - rekao je na kraju izlaganja još jednom 74-godišnji poslanik.

Drugi članovi parlamenta su odmah osudili ove reči Poljaka. Španska poslanica Irače Garsija Perez zapitala se da li ovo znači da ona ne bi trebalo da ima pravo da bude poslanica u ovom parlamentu.

- Znam da vas boli i da vam smeta što danas žene mogu da sede ovde u ovom parlamentu, kako bi predstavljale građane, na isti način kao i vi. Ja sam ovde da branim sve evropske žene od muškaraca kao što ste vi - poručila mu je Garsija Perez.

Članica parlamenta sa Malte Roberta Mecola kritikovala je ovu izjavu kao "izdaju vrednosti cele EU", dok je njena koleginica, isto sa Malte, Mirjam Dali, nazvala ove komentare "štetnim po društvo kao celinu".

Poljski poslanik Korvin-Mike je već pravio skandale u evroparlamentu: jednom je snosio sankcije jer je parlamentarce pozdravio nacističkim pozdravom, a drugi put je kažnjen sa 3.000 evra zato što je migrante nazvao "ljudskim smećem".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.