KUPILA JE TORBICU ZA SAMO 100 DINARA: Ono što je pisalo na njoj zakucalo ju je za MESTO (VIDEO)
Torba, Foto: Printscreen/TikTok/marthainfused

KO BI REKAO

KUPILA JE TORBICU ZA SAMO 100 DINARA: Ono što je pisalo na njoj zakucalo ju je za MESTO (VIDEO)

Čendler ju je gledala neko vreme, sklonila je i zaboravila na nju

Objavljeno: 15:18h

Priča jedne žene koja je kupila torbicu će vas ostaviti bez teksta.

Pročitajte šta joj se desilo.

Čendler Lesesne Vest (29) iz SAD je pre više od godinu dana preko interneta kupio vintidž odeću i modne dodatke u vrednosti od 75 dolara (oko 70 evra).

Među tim stvarima bila je i mala platnena torbica, čija je cena bila 1 dolar (110 dinara). Čendler ju je gledala neko vreme, sklonila je i zaboravila na nju. Krajem prošle godine ponovo se našla u njenim rukama, pa je odlučila da sazna nešto više o njoj. Guglala je, ali uzalud. Zatim se za pomoć obratila članovima Facebook grupe posvećene identifikaciji antikviteta i starinske odeće. Među njima je bio i neko ko ju je prepoznao i nagovestio da vredi malo bogatstvo. - Mislio sam da će vredeti malo više od dolara koji sam platio za to, ali ne toliko. Otkrila sam da se radi o retkom vintidž Kartijer komadu, francuskoj svilenoj "art deco" večernjoj torbi iz 1920-ih, i da bi dragulji na kopči mogli da budu pravi dijamanti. Preporučili su mi da ga odnesem u zlataru na proveru – priseća se ona.

Kaže da nije mogla da pronađe nijednu etiketu u torbici, ali je kasnije saznala da Kartije stavlja etiketu na kopču. Poslušala je savet i odnela torbicu zlataru koji je potvrdio da se radi o 12 dijamanata i preporučio sledeći korak: „Kontaktirajte aukcijsku kuću“. Odabrala je RAGO aukcije, a oni su procenili vrednost do 4.000 dolara. Počeli su aukciju sa 2.000 dolara, a ponude koje su stizale, sve veće i veće, iznenadile su sve. - Na kraju sam je prodala za 9.450 dolara (oko 9.500 evra) - rekla je ona, prenosi Insajder.

(Espreso/Najžena/Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.