ALEKSANDAR UBEDIO DEVOJKU DA JE TAJNI AGENT, PA JE TERAO DA PIJE KRV: Njena majka je nasela na još GORU PREVARU
ilustracija, Foto: Alexander Blinov / Alamy / Alamy / Profimedia

STRAŠNO

ALEKSANDAR UBEDIO DEVOJKU DA JE TAJNI AGENT, PA JE TERAO DA PIJE KRV: Njena majka je nasela na još GORU PREVARU

Nečipurenko je bez mnogo detalja govorio o svom poslu radnika obezbeđenja na čekiranju putnika na aerodromu „Koltsovo“

Objavljeno:

Ruski sud u Jekaterinburgu je 6. juna izrekao novčanu sinu lokalnog biznismena nakon jednog od najluđih slučajeva prevare i psihološke manipulacije.

Aleksandar Načipurenko (28) je ubedio devojku Ekatarinu (20) da je agent FSB-a, „trenirao je“ za regrutaciju tako što je mučio i terao da pije sopstvenu krv, a onda ubedio njenu majku da mu prepiše njen stan.

Par se upoznao preko zajedničkog prijatelja 2015. i bili su u vezi dve godine, piše KP.ru. Devojci se navodno u startu učinilo da je narcisoidan tip, ali su ipak počeli da žive zajedno posle par meseci.

Nečipurenko je bez mnogo detalja govorio o svom poslu radnika obezbeđenja na čekiranju putnika na aerodromu „Koltsovo“.

Ali je onda izmislio ludu priču kako je sve to samo paravan, a da je njegov pravi posao hvatanje pedofila, jer je on zapravo tajni agent ruske Federalne službe bezbednosti.

To nije bio ni vrh sumanutog ledenog brega, pa je Aleksandar počeo da „trenira“ svoju devojku za regrutaciju u službu.

Ona je naivno pristala, a on je sadističkim metodama učio kako da „prevaziđe prag bola“, među kojima je bilo i zabadanje čioda u kožu nadlaktice.

– Pokazao mi je kako se pravilno seče koža. Skalpelom mi je posekao kolena i naterao me da gledam kako bi se navikla i kako bi nestalo moje gađenje i strah od krvi – ispričala je za ruske medije sada Ekatarina, koja je sada promenila ime u Uljana Sokolovska.

– Doneo je kući kateter sa kapaljkom, izvadio mi krv i terao me da je popijem… To je bila manipulacija, psihički pritisak i nasilje. A on je to predstavio kao manifestaciju snage volje i karaktera – priseća se ona torture.

Veza para je raskinuta u maju 2017. kada je Ekaterina pretučena na ulazu u njihovu zgradu. Devojka se probudila u stanu gde je bio samo Aleksandar.

Nakon toga je hospitalizovana, a Aleksandar je ubedio njenu majku Marinu Novoselovu da mu prenese stan. Rekao joj je da je tako bezbednije „jer su pokušali da ubiju Jekaterinu zbog neuspelog regrutovanja u FSB“.

– Tražio je od moje majke 10 miliona, ali ona nije imala toliko novca! Verovala je u njegove priče. Kao, pokušali su da me uklone zbog neuspelog regrutovanja. Ali znam da u stanu nije bilo nikoga drugog. Kao „dokaz“, ubedio ju je da sam otrovana – ispričala je prosto neverovatnu priču devojka.

Ona se iselila iz stana, a zatim otkrila da je ime zapravo promenila na Aleksandrov zahtev, nakon „pokušaja da je smaknu“.

Tek 2018. su ona i njena majka pokrenule tužbu protiv Aleksandra. Kao rezultat toga, uspeli su da vrate stan, nakon čega je pokrenut i krivični postupak.

Aleksandar sada izgleda neprepoznatljivo

Suđenje se oteglo tri meseca zbog Aleksandrovog „zdravstvenog stanja“, koje nije precizirano. Prema sudskim spisima, on je dugo bio na bolovanju, a na suđenju je fotografisan u invalidskim kolicima.

On, kako prenose mediji, skoro ništa nije izgovorio na sudu, a majka i ćerka su svedočile video linkom iz Moskve, gde su se preselile.

Tužilac je tražio pet godina zatvora u strogoj „kaznenoj koloniji“, ali je sudija Aleksandra kaznio sa samo 450 hiljada rubalja (600.000 dinara). Istovremeno, Marini Novoselovoj je odbijen zahtev za milion rubalja, na ime nematerijalne štete.

Njegova bivša devojka je najavila da će se žaliti na presudu.

(Espreso/ KP.ru/Srpski portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.