"PRVO SAM PITAO PUTINA, ONDA SAM ZAHTEVAO": Lukašenku PREKIPELO, DOSTA MU JE SVEGA - evo šta se DEŠAVA, PAZITE SAMO
Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin, Foto: EFE/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL, Profimedia

OGLASIO SE

"PRVO SAM PITAO PUTINA, ONDA SAM ZAHTEVAO": Lukašenku PREKIPELO, DOSTA MU JE SVEGA - evo šta se DEŠAVA, PAZITE SAMO

Putin i Lukašenko su se 25. maja saglasili o planu za raspoređivanje ruskih kopnenih nuklearnih raketa kratkog dometa na teritoriji Belorusije, gde će ostati pod ruskom komandom

Objavljeno:

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da će nuklearno oružje Rusije biti razmešteno u Belorusiji na njegov zahtev, kako bi bila garantovana bezbednost Belorusije.

- Prvo sam pitao Putina. Onda sam uporno prijateljski zahtevao - vratite mi za sada to oružje (taktičko). Meni je dosta - rekao je Lukašenko, prenosi Belta.

Dodao je da u ovoj fazi ne vidi potrebu za razmeštanjem strateškog nuklearnog naoružanja u Belorusiji, na primer, ruskog Topolja.

- Topolj je interkontinentalna raketa. Da li se spremam da se borim protiv Amerike? Ne. Zato mi je za sada dovoljno ovo oružje (taktičko nuklearno) - rekao je Lukašenko.

Aleksandar Lukašenk
Aleksandar Lukašenkfoto: EPA-EFEGAVRIIL GRIGOROV SPUTNIK

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je 9. juna u razgovoru sa Lukašenkom u Sočiju da će Rusija početi da raspoređuje taktičko nuklearno oružje u Belorusiji nakon što objekti za skladištenje budu spremni od 7. do 8 jula.

Putin i Lukašenko su se 25. maja saglasili o planu za raspoređivanje ruskih kopnenih nuklearnih raketa kratkog dometa na teritoriji Belorusije, gde će ostati pod ruskom komandom.

Bonus video:

02:47

VLADIMIR PUTIN MOŽE SAMO OVAKO DA OSTANE NA VLASTI?! Stručnjaci tvrde: Rusija je NERVOZNA zbog ORUŽJA koje je Ukrajina dobila

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.