TRANSRODNA MANEKENKA DOŠLA NA PROSLAVU U BELOJ KUĆI: Slikala se sa BAJDENOM, a onda ŠOKIRALA CELU AMERIKU (VIDEO)
Transrodna manekenka i Bajden, Foto: Printscreen/Instagram/therosemontoya

NEVERICA

TRANSRODNA MANEKENKA DOŠLA NA PROSLAVU U BELOJ KUĆI: Slikala se sa BAJDENOM, a onda ŠOKIRALA CELU AMERIKU (VIDEO)

Rouz Montoja (27), koja je bila na dugačkom spisku zvanica pozvanih da proslave Prajd, snimljena je kako spušta haljinu i pokazuje grudi ispred Trumanovog balkona

Objavljeno:

Transrodna manekenka i aktivistkinja nalazi se na meti kritika nakon što je spustila haljinu i pokazala grudi u Beloj kući nakon rukovanja sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom!

Rouz Montoja (27), koja je bila na dugačkom spisku zvanica pozvanih da proslave Prajd, snimljena je kako spušta haljinu i pokazuje grudi ispred Trumanovog balkona.

- Jesmo li u toplesu u Beloj kući - pita je osoba koja snima.

Manekenka rođena u Ajdahu prethodno je imala priliku da upozna predsednika i prvu damu Džozefa i Džil Bajden.

- Čast mi je gospodine predsedniče! Trans prava su ljudska prava - rekla je Montoja američkom lideru dok su se rukovali.

Montoja, koja je podelila kompilaciju snimaka sa događaja sa svojih 103.000 pratilaca na Instagramu, dobila je priliku i da snimi selfi sa Bajdenom.

Transrodna manekenka je na mnogobrojne kritike odgovorila da toples nije protivzakonit u Vašingtonu.

- Legalno je ići u toplesu u Vašingtonu. Ja u potpunosti podržavam pokret za oslobađanje bradavica. Zašto se moje grudi sada smatraju neprikladnim ili nezakonitim kad ih pokažem? To nije bilo nezakonito i neprikladno dok sam bila muškarac. Ovo što radite samo potvrđuje da sam žena - uzvratila je na kritike.

Montoja, tranrodna osoba koja je započela tranziciju 2015. godine, kaže da je namerno pokrila bradavice jer je imala "nultu nameru" da bude vulgarna i da je jednostavno živela u radosti.

Zakon inače predviđa da se pod "javnom golotinjom" smatra ako se ženi vide bradavice bez pokrivanja.

Montoja nije bila jedina koja se suočila sa kritikama zbog proslave Prajda na travnjaku Bele kuće. Istaknuti vojni veterani optužili su Bajdenovu administraciju da je umanjila američku zastavu postavljanjem transparenta Prajda u centar izložbe.

- Nijedna zastava ne bi trebalo da se vijori na istom nivou kao američka - rekao je vojni veteran i predstavnik Floride Kori Mils koji je postavljanje zastave nazvao sramnim.

- Zastava Sjedinjenih Američkih Država treba da bude u centru i na najvišoj tački grupe kada se grupiše i izlažu zastave država ili lokaliteta ili zastava društava. Očekivali biste da Bela kuća to zna, međutim, jednostavno ih nije briga - rekao je veteran marinaca Čad Robiček.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.