UPRAVNIK MRTVAČNICE PRESTIŽNOG FAKULTETA RADIO GNUSNE STVARI SA LEŠEVIMA:Od ovoga se KOSA DIŽE,u sve umešana i ŽENA
Mrtavčnica, Foto: Nathan King / Alamy / Alamy / Profimedia

UŽASNO!

UPRAVNIK MRTVAČNICE PRESTIŽNOG FAKULTETA RADIO GNUSNE STVARI SA LEŠEVIMA:Od ovoga se KOSA DIŽE,u sve umešana i ŽENA

Ako budu proglašeni krivima, preti im kazna do 15 godina zatvora

Objavljeno:

Sedrik Lodž je navodno uzeo glave, mozak, kožu i kosti sa leševa doniranih medicinskoj školi Harvard i prodavao ih na internetu.

Prema optužnici, on i njegova supruga Deniz prodali su delove tela kupcima u Pensilvaniji i Masačusetsu. To je radio od 2018. do 2021. godine, piše Dnevnik.hr.

Tužioci tvrde da je Lodž koristio svoju poziciju administratora Programa anatomskih poklona na Harvardskoj medicinskoj školi da raskomada leševe donirane za medicinska istraživanja.

Naime, studenti Harvarda koriste donirana tela za proučavanje i praktikovanje medicinskih procedura. Kada škola završi sa korišćenjem leševa, oni se često kremiraju, a ostaci se vraćaju porodicama ili sahranjuju na univerzitetskom medicinskom groblju.

Lodge i njegova supruga su ih praktično oteli ta tela i prodavali ih čak i kupcima direktno.

„Povremeno je Sedrik Lodž dozvoljavao drugima da uđu u mrtvačnicu Harvardske medicinske škole i pregledaju leševe kako bi izabrali šta da kupe“, navodi se u saopštenju kancelarije američkog tužioca.

Katrina Maklin iz Masačusetsa i Džošua Tejlor iz Pensilvanije navodno su kupili delove tela.

Meklinova je u oktobru 2020. kupila secirana lica za 555 evra, koje je nameravala da preradi u kožu. Maclean je vlasnik Kat’s Creepi Creations. Bavi se za pravljenjem horor i gotičkih lutaka. Nije jasno da li su delovi leševa korišćeni u njenim proizvodima. U optužnici se navodi da je u radnji čuvala i prodavala ljudske ostatke.

Tejlor je navodno izvršio 39 elektronskih plaćanja Lodžu za ukradene delove tela tokom četiri godine, u ukupnom iznosu od više od 34.198 evra. I Sedrik i Lodž odbili su da odgovaraju na pitanja novinara nakon njihovog prvog pojavljivanja u zgradi federalnog suda u Nju Hempširu u sredu.

Sva lica su optužena za udruživanje i međudržavni prevoz ukradene robe. Ako budu proglašeni krivima, preti im kazna do 15 godina zatvora.

(Espreso/ Dvevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.