OVO JE KURTIJEVA SUPRUGA, BOGATA NORVEŽANKA KOJA ZARAĐUJE DUPLO VIŠE OD NJEGA: Gledajte samo kako IZGLEDA (FOTO)
Aljbin Kurti i Rita Augestad Knudsen, Foto: Jacques Witt / Sipa Press / Profimedia

ŠTA MISLITE KO NOSI "PANTALONE" ?

OVO JE KURTIJEVA SUPRUGA, BOGATA NORVEŽANKA KOJA ZARAĐUJE DUPLO VIŠE OD NJEGA: Gledajte samo kako IZGLEDA (FOTO)

Supruga Aljbina Kurtija se sve ove godine drži daleko od očiju od javnosti, osim kada govori o svom rad

Objavljeno: 13:28h

U Beogradu je ime supruge Aljbina Kurtija prvi put javno pomenuto pre dve godine kada je održana promocija knjige "Ideja slobode i samoopredeljenja“ Rite Augestad Knudsen, supruge kosovskog premijera, koja se tada uključila putem video-linka, a promociju je organizovao Helsinški odbor za ljudska prava.

Supruga Aljbina Kurtija se sve ove godine drži daleko od očiju od javnosti, osim kada govori o svom radu. Rita Augestad Knudsen je viši istraživač na NUPI i deo istraživačke grupe za bezbednost i odbranu, a posebno radi na borbi protiv terorizma i radikalizacije. Ona je generalni direktor Konzorcijuma za istraživanje terorizma i međunarodnog kriminala i povezana je sa C-REKS (Centar za istraživanje ekstremizma na Univerzitetu u Oslu).

Glavna nadležnost Rite Augestad Knudsen je procena rizika od terorizma, ekstremizma i radikalizacije, koncepta 'radikalizacije', britanske borbe protiv terorizma, kao i istorije samoopredeljenja u međunarodnoj politici i međunarodnom pravu. Njene publikacije uključuju analize međunarodne bezbednosne saradnje o sankcijama i međunarodnoj izgradnji države, a njen doktorat iz međunarodne istorije/intelektualne istorije na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka bio je o "samoopredeljenju“ i slobodi u međunarodnom diskursu.

Objavila je niz publikacija i ima doktorat iz međunarodne i intelektualne istorije, koji je stekla na prestižnoj Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka.

Aljbin Kurti, nikada nije za medije detaljnije govorio o svom privatnom životu, ali je ipak, jednom prilikom je izjavio:

"Mislim da je život pomalo tajanstven i ne znamo kuda će nas talasi odvesti. Tako sam u Prištini sreo svoju suprugu i ispostavilo se da sam zadovoljan kuda su me talasi odveli", istakao je Kurti svojevremeno

1 / 3 Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

On je dodao da u porodici nemaju "šefa“, ali, "imaju neku vrstu samouprave“. Kako je otkrio, njegova supruga ima dosta članova porodice koji žive u Oslu, kod kojih odlaze leti, jer "leta su fantastična u Skandinaviji“, dok zimi uglavnom borave na Kosovu.

Supružnici Augestad Knudsen-Kurti venčali su se 2015. Imaju šestogodišnju ćerku Leu. Prištinski mediji objavili su pre dve godine da Rita zarađuje znatno više od svog supruga. Kurti je tada prijavio da su mu godišnji prihodi oko 19.000 evra, a njegove supruge 42.000 evra.

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.