"OVIM ZAPOČINJEM I ZAVRŠAVAM SVOJ DAN": Putin ponovo REAGOVAO, evo šta PLANIRA da URADI!
Foto: Profimedia

oglasio se

"OVIM ZAPOČINJEM I ZAVRŠAVAM SVOJ DAN": Putin ponovo REAGOVAO, evo šta PLANIRA da URADI!

Putin je obnovio svoju posvećenost ratu u Ukrajini, nazvavši „specijalnu vojnu operaciju“ svojim glavnim prioritetom

Objavljeno: 14:15h

Predsednik Vladimir Putin pojavio se na ruskoj državnoj televiziji prvi put otkako je okončana oružana pobuna koja je pretila da sruši njegov režim.

Putin je obnovio svoju posvećenost ratu u Ukrajini, nazvavši „specijalnu vojnu operaciju“ svojim glavnim prioritetom.

Kako prenosi Rojters, on je rekao „Ovim počinjem i završavam svoj dan“.

Kako prenosi Skaj, Putin je rekao da je „uveren“ u realizaciju svih svojih planova i „zadataka“ u vezi sa „specijalnom vojnom operacijom“ u Ukrajini.

U komentarima emitovanim na ruskoj državnoj televiziji snimljenim pre Vagnerove pobune, ali koji još bili nisu objavljeni, čini se da Vladimir Putin podržava vrh vojske. Putin je rekao da je u stalnom kontaktu sa zvaničnicima Ministarstva odbrane i da je uveren u realizaciju svih planova vezanih za „specijalnu vojnu operaciju“.

Dan pobede, Vladimir Putin
foto: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Prema njegovim rečima, on ima sastanke i razgovore telefonom, prenela je agencija RIA Novosti.

Predsednik Putin će sledeće nedelje učestvovati na redovnom sastanku Saveta bezbednosti Rusije, saopštila je državna televizija, prenosi Rojters.

Prigožinov „marš pravde“ imao je za cilj smenu ministra odbrane Sergeja Šojgua, a njih dvojica su imali dugogodišnju svađu. Ranije danas, vojni analitičari su postavili pitanje da li će Šojgu ostati na svom mestu nakon dogovora postignutog sa Vagnerom o okončanju pobune.

Teško naoružani ruski plaćenici Vagnera povukli su se preko noći iz južnog ruskog grada Rostova nakon što su zaustavili napredovanje na Moskvu prema sporazumu koji je okončao krizu koja je predstavljala izazov bez presedana za autoritet predsednika Vladimira Putina.

Krivični postupak protiv osnivača paravojne kompanije Vagner Jevgenija Prigožina biće obustavljen, i on će napustiti Rusiju. Ni lider Prigožin ni njegovi borci neće biti krivično gonjeni zbog pokušaja pobune, saopštio je juče portparol Kremlja, Dmitrij Peskov.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.