AVION VOĐE VAGNERA SLETEO U ZEMLJU PUTINOVOG PRIJATELJA? Ruski lider im ponudio nekoliko OPCIJA, ovu je on IZABRAO?
Jevgenij Prigožin, Foto: Profimedia

NAJNOVIJE

AVION VOĐE VAGNERA SLETEO U ZEMLJU PUTINOVOG PRIJATELJA? Ruski lider im ponudio nekoliko OPCIJA, ovu je on IZABRAO?

Ruski predsednik Vladimir Putin sinoć je rekao da su delovanje ruskih službi, razum većine pripadnika Vagnera, ali i "domoljubivi duh ruskih građana" bili presudni u suzbijanju pobune koju je protiv ruskog vojnog vrha predvodio Prigožin

Objavljeno: 09:10h

Poslovni avion osnivača Vagnera Jevgenija Prigožina doleteo je iz ruskog grada Rostova na Donu u Belorusiju, a još jedna letelica stigla je iz Sankt Peterburga, objavio je nezavisni medij Belaruski Hajun pozivajući se na podatke Flight Radara.

Mlažnjak Jevgenija Prigožina s registrskim brojem RA-02795 sleteo je u bazu Mačulišči u blizini Minska u 7.40 po lokalnom vremenu.

Još jedan avion stigao je iz Rusije- poslovni mlaznjak BAe 125-800B s registarskom oznakom RA-02878 poleteo je iz Sankt-Peterburga i sleteo u bazu Mačulišči u 7:58.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin sinoć je rekao da su delovanje ruskih službi, razum većine pripadnika Vagnera, ali i "domoljubivi duh ruskih građana" bili presudni u suzbijanju pobune koju je protiv ruskog vojnog vrha predvodio Prigožin.

Vagnerovcima je ponudio nekoliko opcija - pridruživanje ruskoj vojsci, odlazak svojim porodicama ili odlazak u Belorusiju.

Juče su pojedini mediji objavili da je osnivač Vagnera već viđen u Minsku, u hotelu Green City s tri zvezdice na periferiji grada.

Vladimir Putin i Jevgenij Prigožin
Vladimir Putin i Jevgenij Prigožinfoto: Vedomosti / WillWest News / Profimedia

U samom hotelu nisu mogli da potvrde da je Prigožin odseo kod njih, pozivajući se na poverljivost podataka o gostima. Takođe su pojasnili da nemaju luksuznih soba, a najskuplja opcija smeštaja je soba "poboljšane" kategorije koja košta 180 beloruskih rubalja (oko 65 evra) po noćenju.

Ranije je objavljeno da su Vagnerovi regrutni centri u Rusiji nastavili s radom.

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.