RUSIJA U POTPUNOSTI FINANSIRALA VAGNER GRUPU! Putin konačno PRIZNAO, ova CIFRA je u pitanju
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube/SkyNews

najnovija vest

RUSIJA U POTPUNOSTI FINANSIRALA VAGNER GRUPU! Putin konačno PRIZNAO, ova CIFRA je u pitanju

Putin je naveo da Rusija tokom pobune "Vagnera" nije morala da povlači jedinice iz zone specijalne vojne operacije

Objavljeno: 14:51h

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija u potpunosti finansirala privatnu vojnu kompaniju "Vagner" Jevgenija Prigožina, koja je u subotu organizovala oružanu pobunu.

- Želim da istaknem i želim da svi znaju to: ceo "Vagner" je u potpunosti finansirala država. Iz Ministarstva odbrane, iz državnog budžeta, mi smo u potpunosti finansirali ovu grupu - rekao je Putin na sastanku sa zvaničnicima Ministarstva odbrane Rusije.

On je naveo da su od maja 2022. do maja 2023. ruske vlasti isplatile "Vagneru" 86,262 milijarde rubalja, što je oko milijardu evra.

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožinfoto: Profimedia

Putin prethodno ispred Kremlja obratio pripadnicima ruske vojske, Nacionalne garde, bezbednosnih snaga i svima drugima kako bi im se zahvalio što su pomogli u održavanju reda u zemlji tokom oružane pobune "Vagnera".

- Zaustavili ste građanski rat, dejstvovali ste precizno i usklađeno - rekao je Putin.

On je naveo da "narod i vojska nisu bili uz pobunjenike".

- Danas, ovde, na istorijskom Sabornom trgu Moskovskog Kremlja, pripadnici Oružanih snaga Rusije, Ruske garde, Federalne službe bezbednosti, Ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne službe obezbeđenja, vojnici i oficiri pravi su branioci Otadžbine, koji su u teškom času za zemlju, zajedno sa svojim drugovima stali na put smutnji, čiji bi rezultat neminovno bio haos - ocenio je predsednik Rusije.

Putin je naveo da Rusija tokom pobune "Vagnera" nije morala da povlači jedinice iz zone specijalne vojne operacije, kako Moskva naziva rat u Ukrajini.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Espreso prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Espresa moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Bonus video:

00:49

RUSIJA I BELORUSIJA POSTAJU JEDNA ZEMLJA! Stručnjaci nemaju dilemu: NATO u prednosti što se tiče sektora privatne vojske

(Espreso/ RIA Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.