LEKARI HTELI DA GA ISKLJUČE SA APARATA: Roditeljima govorili da je to NAJLJUBAZNIJI potez, a onda je usledilo ČUDO!
Džejms Hauard-Džons, Foto: gofundme.com

ŠOK

LEKARI HTELI DA GA ISKLJUČE SA APARATA: Roditeljima govorili da je to NAJLJUBAZNIJI potez, a onda je usledilo ČUDO!

Nakon napada siledžije sa leđa, mladić je pao i udario glavu, zbog čega su ga lekari otpisali

Objavljeno:

Mladić koji je završio u komi posle napada tokom noćnog izlaska, čudom se probudio neposredno pre nego što su ga lekari isključili sa aparata za održavanje života.

Džejms Hauard-Džons (28) iz Čeltenhema je bio u provodu sa društvom kada ga je Ben Dejvis udario pesnicom u potiljak u aprilu prošle godine, prenosi Lad Bible.

On je zatim pao i udario glavom o beton, što ga je umalo ubilo i ostavilo mu trajne posledice.

Bolnica / Ilustracija
Bolnica / Ilustracijafoto: Profimedia

Nakon što je hitno prebačen u bolnicu, Džejms je nekoliko puta hitno operisan, ali su lekari ipak rekli porodici da je doživeo moždanu smrt i da bi bilo „najljubaznije“ da ga puste da umre.

Međutim, neposredno pre nego što je trebalo da isključe aparat za održavanje života i izvade mu organe za donaciju, Džejms je počeo da dolazi svesti.

Džejmsov otac Mark je na suđenju siledžiji Dejvisu govorio o razornim posledicama koje su povreda glave imale na njegovog sina i ostatak porodice.

– Kao rezultat onoga što se dogodilo Džejmsu, moram da budem njegov glas, kako bi sud uopšte mogao da razume uticaj svega ovoga na njega, našu porodicu i bliske prijatelje. U prvih nekoliko nedelja lekari su nam rekli da je moždano mrtav i da je najljubaznija stvar koju smo mogli da uradimo je da ga pustimo da umre – ispričao je on.

Mark je zatim otkrio kako su on i njegova supruga već dali dozvolu za doniranje organa.

– Postavljali su mi pitanja koja nijednom roditelju nikada ne bi smela da se postavljaju, kao što je doniranje njegovih organa. Složili smo se da to treba da se uradi i dogovorili se da se izvrši transplantacija – prisetio se otac stravičnog iskustva.

Bolnica / Ilutracija
Bolnica / Ilutracijafoto: Profimedia

– Neverovatno, uprkos onome što su nam stručnjaci rekli, Džejms je ponovo došao svesti. U početku je bio u stanju samo da uspostavi kontakt očima i nije mogao da se kreće ili govori – kazao je Mark.

On je sudu objasnio da ipak ne gaje iluzije i da im je jasno da je oštećenje mozga trajno, te da će Džejmsu biti potrebna nega do kraja života.

– Sve u svemu, budućnost mog sina izgleda prilično mračno – tužno je konstatovao otac na kraju izlaganja.

Dejvis se izjasnio krivim, priznavši da je Džejmsu naneo teške telesne povrede bez namere. Osuđen je na dve godine i četiri meseca zatvora.

Sudija Martin Pikton je priznao da ta kazna ne može „na pravi način da odrazi strašnu štetu“ koju je naneo.

– Odslužićeš kaznu i bićeš oslobođen. Ali gospodin Hauard Džons nikada neće biti oslobođen od onoga što si mu uradio, kao ni oni koji ga vole – kazao je sudija na izricanju presude.

Bonus video:

03:19

ŠEST GODINA ČEKALA NA ORGAN: Roditelji nepoznate devojke rekli DA transplataciji i tako Lidiji produžili život (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Srpski portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.