"VEĆ POČELA DA SE MEŠA U AMERIČKE IZBORE": Bajden čačka Rusiju, spomenuo i priključenje UKRAJINE NATO alijansi
Džozef Bajden, Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

novi momenti

"VEĆ POČELA DA SE MEŠA U AMERIČKE IZBORE": Bajden čačka Rusiju, spomenuo i priključenje UKRAJINE NATO alijansi

On je rekao da je NATO ujedinjeniji nego ikad

Objavljeno:

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da su on i ostali NATO lideri pokazali da je vojna alijansa ostala "ujedinjenija neko ikada", dodajući da će se Ukrajina priključiti NATO, ali i da je Rusija "već počela da se meša u američke izbore", zakazane za novembar 2024. godine.

On je dodao da nema realne osnove da ruski predsednik Vladimir Putin iskoristi nuklearno oružje, kao i da je "Putin već izgubio rat u Ukrajini", ali i da će Putin na kraju shvatiti da nije u interesu Rusije da nastavlja rat.

Kada je reč o priključivanju novih članica NATO, Bajden je rekao da će priključivanje Švedske i Finske "načiniti svet bezbednijim", dok, što se tiče Ukrajine, moraće da sačeka kraj rata.

Ukrajina
Ukrajinafoto: Pavlo Palamarchuk/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Niko ne može da se priključi Alijansi dok je u ratu, jer bi to garantovalo treći svetski rat. Ipak, Rusija ne može da održava rat u Ukrajini godinama", rekao je Bajden, preneo je Rojters.

Bajden se u toku dana sastao sa liderima ostalih nordijskih zemalja, uključujući Švedsku, Norvešku, Dansku i Island. U razgovoru sa evropskim liderima poručio je da je "mir i bezbednost u Evropi ključan za američki narod", kao i da će SAD i saveznici braniti svaki pedalj teritorije Alijanse, uključujući i Finsku.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.