Si Đinping naglasio značaj unapređenja visokokvalitetnog razvoja sajber bezbednosti
Foto: Kineski radio Interancional

NAJNOVIJA VEST

Si Đinping naglasio značaj unapređenja visokokvalitetnog razvoja sajber bezbednosti

Si, koji je takođe i generalni sekretar Centralnog komiteta KPK i predsednik Centralne vojne komisije, izneo je ove primedbe u nedavnom uputstvu o radu na polju sajber bezbednosti i informatizacije

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping istakao je potrebu da se temeljno sprovedu važne smernice Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) o jačanju snage Kine u sajber prostoru i da se energično unapredi kvalitetan razvoj rada na sajber bezbednosti i informatizaciji.

Si, koji je takođe i generalni sekretar Centralnog komiteta KPK i predsednik Centralne vojne komisije, izneo je ove primedbe u nedavnom uputstvu o radu na polju sajber bezbednosti i informatizacije.

Od 18. Nacionalnog kongresa KPK-a 2012. godine, Kina je postigla značajan napredak u radu na sajber-bezbednosti i informatizaciji, rekao je Si. On je naveo da je Kina uspostavila sistem za integrisano upravljanje sajber prostorom, a njen sistem i kapacitet za sajber bezbednost se kontinuirano poboljšavaju.

Zemlja je ubrzala svoje napore da poveća samopouzdanje i snagu u nauci i tehnologiji uz jačanje upravljanja sajber prostorom zasnovanog na zakonima, rekao je Si i dodao da su napravljeni novi koraci u jačanju snage Kine u sajber prostoru.

Kineski predsednik je istakao da važna uloga rada na sajber bezbednosti i informatizaciji postaje sve istaknutija u novoj eri i naglasio značaj pridržavanje nekoliko principa, uključujući Partiju koja ima vođstvo nad poslovima u sajber prostoru. On je pomenuo i razvijanje poslove u sajber prostoru za ljude, kao i to da je potrebno organizovati upravljanje internetom sa kineskim karakteristikama.

Takođe, Si je naglasio potrebu za koordinacijom razvoja i bezbednosti, jačanjem sposobnosti da se obezbedi sajber bezbednost u zemlji i promovisanjem izgradnje zajednice zajedničke budućnosti u sajber prostoru. U Pekingu je juče i danas održan nacionalni sastanak o radu u oblasti sajber bezbednosti i informatizacije.

(Espreso/Kineski radio internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.