MONSTRUM KABLOM ZADAVIO DEVOJKU, PA JE ZAKOPAO U PLITKOM GROBU: Vratio se kući, pa zaplakao (FOTO)
Policija, Foto: Profimedia

horor!

MONSTRUM KABLOM ZADAVIO DEVOJKU, PA JE ZAKOPAO U PLITKOM GROBU: Vratio se kući, pa zaplakao (FOTO)

Garaj je danas osuđen za ubistvo Karle pred sudom u Mejdstonu koji je skoro 10.000 kilometara daleko od Perua

Objavljeno:

Monstrum koji je zadavio svoju devojku na odmoru u Peruu i njeno telo zakopao u blizini kuće svoje bake proglašen je krivim za ubistvo.

Horhe Garaj (46) zadavio je svoju devojku Karlu Godoj (36) kablom. Zatim je umotao telo plastičnom folijom i odvezao do kuće svoje bake u Limi, udaljenoj oko šest kilometara, a onda zakopao u plitku grobnicu.

Garaj je danas osuđen za ubistvo Karle pred sudom u Mejdstonu koji je skoro 10.000 kilometara daleko od Perua. Suđenje je održano u Engleskoj prema novom zakonu o porodičnom zlostavljanju koji dozvoljava sudovima da sude u slučajevima počinjenim u inostranstvu ako optuženi živi u UK.

Garaj i Karla, koji su živeli zajedno u Dartfordu u Kentu, otputovali su u njegov rodni Peru na odmor 2022. godine. Navodno je pobesneo nakon što je Karla planirala da napusti Peru da poseti svoju ćerku koja je živela sa njenim bivšim mužem u Španiji.

Alarm je podignut 23. septembra kad Karla nije došla na unapred rezervisani let za Madrid. Garej je u međuvremenu rekao da se ukrcala u avion pre nego što se sam vratio u Veliku Britaniju 1. oktobra.

Telo nesrećne žene je otkriveno umotano u plavu plastičnu foliju u plitkom grobu u kući u provinciji Karabajo u Limi 11 dana kasnije.

Garaj je nakon hapšenja priznao da je ubio svoju devojku, ali je tvrdio da je delovao u samoodbrani. Tvrdio je da je Karlu "udario u lice" nakon što je "krenula na njega" nožem od 20 centimetara.

- Ne mogu da se setim šta se tačno desilo. Znam da sam bio ljut i da je pokušavala da me ubije - rekao je Garaj.

Monstrum je pre hapšenja pozvao brata ubijene žene i rekao mu da je Karla sahranjena u kući njegove bake. Snimljeni telefonski poziv završio se zvukom plača ubice.

Garaju je određen pritvor radi izricanja presude 28. jula.

- Život Karle Godoj nasilno je prekinuo čovek kome je verovala tokom onoga što je trebalo da bude praznik za par. Garejevi postupci ne samo da su okončali njen život već je pokušao da prikrije svoje zločine tako što je bezosećajno odbacio njeno telo i sakrio ga u improvizovanu grobnicu. Karla je za sobom ostavila mladu ćerku koja se sada suočava sa odrastanjem bez mame. Uprkos Garajevom prvobitnom priznanju Karlinoj porodici izjasnio se da nije kriv i umesto toga je odlučio da njena porodica na suđenju sluša detalje koje nijedna porodica ne bi trebalo da sluša - rekao je inspektor Li Nejls iz Uprave za teške zločine Kenta i Eseksa koji vodi istragu.

Bonus video:

03:49

OD 15 OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO VUKOTIĆA, JEDAN ĆE BITI SVEDOK SARADNIK! Grgur siguran: Tu klupko počinje da se obmotava

(Espreso/Kurir.rs/Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.