NAJMAGIČNIJE MESTO NA OMILJENOM OSTRVU SRBA KRIJE NEVEROVATNU PRIČU: Bazen ostavlja bez DAHA, a tek LEGENDA (VIDEO)
Giola na Tasosu, Foto: Printscreen/Youtube/Turizam TV

magično

NAJMAGIČNIJE MESTO NA OMILJENOM OSTRVU SRBA KRIJE NEVEROVATNU PRIČU: Bazen ostavlja bez DAHA, a tek LEGENDA (VIDEO)

Rečima se ne može opisati lepota slagalice talasa, stena i prirodnog bazena sa suzama zvanog Giola, poznatog i kao "Venerina suza"

Objavljeno:

Tasos ili Tas je najsevernije grčko ostrvo u Egejskom moru, udaljeno samo sedam kilometara od kopna, koje ne oskudeva u prelepim predelima, a jedno od mesta koje vredi posetiti je i Astris, devet kilometara od grada Limenarije.

Rečima se ne može opisati lepota slagalice talasa, stena i prirodnog bazena sa suzama zvanog Giola, poznatog i kao "Venerina suza".

Po mitologiji, prirodni bazen je stvorio Zevs da bi se u njemu kupala boginja Afrodita, a prema drevnim pričama, Tasos je bio i ostrvo sirena sa kojeg su mitska bića mamile svojim prelepim glasom mornare.

Ako vas put odvede do Giole, videćete da bazen nije naročito veliki.

Dugačak je oko 20 metara i uskim prolazom je povezan sa morem. Tu nema peska, samo stene na kojima nema hlada, zbog čega je najbolje vreme za posetu ujutru ili kasno popodne. Ako želite da izbegnete gužvu, najbolje je doći oko osam ujutru, jer već sat vremena kasnije ima mnogo posetilaca.

Mnogi ljudi skaču u bazen sa okolnih stena visokih i do osam metara, što im je jedna od omiljenih aktivnosti. Ako ogladnite, u blizini ćete naći malu kafanu sa povoljnim cenama, gde možete izabrati neko od jela kao što su salate, jela sa roštilja ili pljeskavice.

Do Giole možete doći automobilom tako što ćete se voziti do Astrisa, parkirati i spustiti se do mora. Turističke ture se organizuju iz Potosa i Limenarije čamcima koji staju na Đoli.

Bonus video:

02:00

GRČKA JE NAJNEBEZBEDNIJA DRŽAVA U EVROPI! Okanović otkrio: Pooštrili su mere, sada više ni SRBIMA NE GLEDAJU KROZ PRSTE

(Espreso/ b92/ Pun kofer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.