ŠALJE SE JOŠ VOJNIKA NA GRANICU, IZDATO NOVO NAREĐENJE: Tenzije na ivici PUCANJA, širi se STRAH od Vagnerovaca?!
Vojska na granici, Foto: Profimedia

DRAMA NA POMOLU?

ŠALJE SE JOŠ VOJNIKA NA GRANICU, IZDATO NOVO NAREĐENJE: Tenzije na ivici PUCANJA, širi se STRAH od Vagnerovaca?!

Ovu odluku doneo je Komitet za bezbednost

Objavljeno:

Poljska će poslati još 2.000 vojnika na granicu sa Belorusijom, saopštio je zamenik ministra unutrašnjih poslova te zemlje za agenciju PAP, što je duplo više trupa od onog što je tražila granična straža.

Poljska je sve više zabrinuta za pograničnu oblast otkako je stotine Vagnerovih plaćenika stiglo u Belorusiju prošlog meseca na poziv predsednika Aleksandra Lukašenka.

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenkofoto: Profimedia

Belorusija je ove nedelje započela vojne vežbe u blizini granice, a Lukašenko je nekoliko puta rekao da "obuzdava Vagnerove borce koji žele da napadnu Poljsku".

Poljska je takođe zabeležila porast broja migranata sa Bliskog istoka i Afrike koji pokušavaju da pređu granicu poslednjih meseci. U protekle dve godine Poljska je optuživala Belorusiju da regrutuje migrante u siromašnim zemljama i da ih ilegalno šalje preko granice kako bi podstakla nestabilnost.

Poljska, Vojska, Vojnici
foto: Profimedia

"Ovo pojačanje neće biti od 1.000, već od 2.000 vojnika. Ovu odluku doneo je Komitet za bezbednost, ovu odluku doneo je ministar odbrane Marius Blazdzak", rekao je Maciej Vasik za PAP.

Bonus video:

10:15

VOJSKA SRBIJE

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.