MAJKA UBILA TRI ĆERKE! Tvrdila da je bila PSIHIČKI POREMEĆENA, ali je onda otkriveno JEZIVA STVAR u njenom telefonu
Loren Dikason sa porodicom, Foto: Facebook

MONSTRUOZNI ZLOČIN

MAJKA UBILA TRI ĆERKE! Tvrdila da je bila PSIHIČKI POREMEĆENA, ali je onda otkriveno JEZIVA STVAR u njenom telefonu

Osuđujuća presuda doneta je posle četvoronedeljnog suđenja

Objavljeno:

Novozelandska porota je u sredu proglasila krivom majku za ubistvo svoje tri male ćerke u slučaju koji je šokirao naciju. Loren Dikason (42) je ranije priznala da je ubila svoje dvogodišnje ćerke bliznakinje Maju i Karlu i njihovu šestogodišnju sestru Liane u njihovoj kući u gradu Timaru pre skoro dve godine, piše ABC news.

Ali ona se izjasnila da nije kriva za ubistvo, tvrdeći da je bila psihički poremećena u vreme ubistava i da nije znala da je ono što je radila pogrešno. Tužioci su, međutim, ukazali na Dikasonove zabrinjavajuće telefonske poruke i istoriju na mreži u nedeljama pre ubistava, uključujući komentare o želji da ubije svoju decu i Gugl pretragu za "najefikasnije predoziranje kod dece".

Dikason i njen suprug Grejem Dikason, oboje kvalifikovani medicinski stručnjaci, preselili su se iz Južne Afrike na Novi Zeland samo nekoliko dana pre ubistava, tražeći stabilniji način života daleko od previranja u svojoj zemlji. Loren Dikason je prvo pokušala da ubije svoju decu koristeći rajsferšluse, a zatim ih ugušila jastucima. Stavila ih je u krevete ispod pokrivača i pokušala da se ubije.

Graham Dickason, ortopedski hirurg, vratio se sa radne večere i našao svoju decu mrtvu. Kasnije je rekao policiji da je znao da se njegova žena bori sa svojim mentalnim zdravljem i majčinstvom, ali nije imao pojma da je sposobna da ubije.

Osuđujuća presuda doneta je posle četvoronedeljnog suđenja. Porotnici su odbacili Dikasonovu pravnu odbranu prema novozelandskim zakonima o ludilu i čedomorstvu. Porotnici nisu bili jednoglasni, glasajući 11-1 za osudu, što je podela dozvoljena prema zakonima Novog Zelanda. Dikasonovoj preti kazna doživotnog zatvora.

Radio Novi Zeland javio je da je Dikasonova bila nepomična na optuženičkoj klupi dok je presuda čitana u Višem sudu u Krajstčerču, a zatim je tiho plakala dok je odlazila. Mogli su se čuti i plač porotnika, preneo je RNZ. Roditelji Dikansonove su izdali saopštenje u kojem kažu da je smrt posledica iscrpljujuće mentalne bolesti njihove ćerke.

- Želeli bismo da ohrabrimo porodice i pojedince širom sveta da budu svesni simptoma postporođajne depresije što je ranije moguće, kako za vas tako i za blisku porodicu i prijatelje oko vas - rekli su roditelji Malkolm i Vendi Foks u saopštenje, preneo je RNZ.

Detektiv inspektor Skot Anderson rekao je da policija želi da izrazi svoje najdublje saosećanje sa članovima porodice koji nikada neće moći da vide Liane, Maju i Karlu kako odrastaju i žive do kraja života.

- Reči ne mogu da izraze tragične okolnosti ove istrage - rekao je Anderson u saopštenju.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.