U POZNATOM RESTORANU PLATILI 60 EVRA ZA DVE KAFE I DVE VODE: Vlasnik SRAMNO branio PAPRENE CENE, rekao je OVO!
Kafa, Foto: Printscreen/ Youtube/Chef Mladen

cene u italiij

U POZNATOM RESTORANU PLATILI 60 EVRA ZA DVE KAFE I DVE VODE: Vlasnik SRAMNO branio PAPRENE CENE, rekao je OVO!

Prema navodima, cene u turističkim oblastima u Italiji porasle su za 130 odsto

Objavljeno:

Ovo leto ostaće jedno od najskupljih u istoriji, nakon niza skandala oko podizanja cena u kafićima i restoranima, koji su podjednako pogodili strane turiste, ali i same Italijane.

Naime, jednom paru je naplaćeno 60 evra za dve kafe i dve male flašice vode u hotelu na Sardiniji, iako je vlasnik rekao za CNN da su cene jasno navedene i naplata se uglavnom odnosi na pogled na skupe jahte u obližnjoj luci.

Turistima su naplaćivali i 2 evra za doplatu – prazno! – tanjir u blizini Portofina u severnoj Italiji, i 10 centi za kakao na kapućinu u kafe baru na jezeru Komo. Italijanski kafići retko koriste kakao na kapućinu, pa su zbog toga opravdali naplatu.

Sardinija
Sardinijafoto: Profimedia

Cene u turističkim oblastima u Italiji porasle su za 130 odsto.

Podsetimo, turisti su ostali zatečeni u jednom restoranu Palermu na Siciliji kada su im naplatili 20 evra za sečenje rođendanske torte.

Da, dobro ste pročitalli: nije cena cele torte bila 20 evra, nego je restoran toliko naplatio samo da iseče tortu kupljenu na drugom mestu na 20 komada.

Torta
Tortafoto: PRINTSCREEN/YT/RICETTE DOLCI

Ogorčeni gosti kojima je naplaćeno sečenje torte potrošili su, naime, 124 evra na picu u spomenutom restoranu, ali doneli su svoju tortu za proslavu rođendana. Kad su na računu primetili stavku "20 x servizio torta" i zaključili da su im izračunali pozamašnu cenu za uslugu sečenja torte za svih 20 komada, naprosto su bili zatečeni. Oglasili su se na društvenim mrežama i podelili račun koji je izazvao njihovu ljutnju, piše Jutranji list.

Bonus video:

00:37

DOSTA STRANACA JE OTIŠLO IZ BEOGRADA, STANOVI SU OSTALI PRAZNI Tasić analizira: Cene padaju, ali još nisu došle na normalan nivo

(Espreso/ Kurir.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.