BANKAR IZ ITALIJE POSTAO HEROJ, CELA NACIJA MU SE KLANJA: Ono što je uradio će vas ODUVATI, oglasila se i Meloni
Zgrada, Foto: Aleksa Petrović

SVAKA ČAST

BANKAR IZ ITALIJE POSTAO HEROJ, CELA NACIJA MU SE KLANJA: Ono što je uradio će vas ODUVATI, oglasila se i Meloni

Gradonačelnik Torina Stefano Lo Ruso pozvao je da se oda počast Aguziju, ocenivši njegov gest kao "herojski i izvanredan"

Objavljeno:

Bankar iz Torina Matija Aguci proglašen je herojem nakon što je uhvatio trogodišnju devojčicu koja je pala sa balkona na petom spratu zgrade.

Matija Aguci je ispričao da su on i njegova devojka išli do prodavnice hleba u centru Torina kada je čuo čoveka kako viče u pomoć iz stana na gornjem spratu.

„Čuo sam čoveka kako vrišti kada je video devojčicu kako se naslanja na ogradu. Devojčica se sve više naginjala i penjala preko ivice, držala se rukama, a noge su joj bile u vazduhu“, rekao je Aguzi ispred bolnice u kojoj je pregledan zbog lakših povreda, prenosi CNN.

Naveo je da je vikao kako bi pokušao da privuče pažnju trogodišnjakinje i spreči je da puzi dalje, ali da je, kada je shvatio da ga nije čula, izračunao njenu putanju i stao ispod terase.

„Počeo sam da joj vičem da ostane mirna i da se vrati unutra, ali nije čula. Kada sam je video kako pada, stao sam joj na put, zatvorio oči i nadao se da će sve proći najbolje, ublažio sam njen pad i oboje smo pali na zemlju“, rekao je on.

Dodao je da početku nije osećao nikakve znake života kod devojčice, a da je onda počela da plače i da je tada odahnuo.

Aguci je naveo da je devojčica "dobro".

Gradonačelnik Torina Stefano Lo Ruso pozvao je da se oda počast Aguziju, ocenivši njegov gest kao "herojski i izvanredan".

Italijanska premijerka Đorđa Meloni zahvalila se Aguciju, dodajući da je priča o devojčici koja je pala sa balkona sa petog sprata mogla da se pretvori u tragediju, ali da je, zahvaljujući Aguciju, njen život spasen.

"Velika čast i zahvalnost ovom mladom heroju”, napisala je Meloni na platformi X (Tviter).

U toku je istraga o okolnostima incidenta.

Bonus video:

04:11

OVO JE HEROJ IZ SREMSKE MITROVICE KOJI JE SPASAO ŽENU OD NASILNIKA! Kondić za Kurir TV otkrio šta se desilo stravičnog dana

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.