FATALNA TANJA NA LISTI NAJTRAŽENIJIH KRIMINALACA: Za lepoticom traga EVROPOL, evo šta je RADILA (FOTO)
Tanja Gomez, Foto: Europol

NA LISTI VIŠE OD 20 BEGUNACA

FATALNA TANJA NA LISTI NAJTRAŽENIJIH KRIMINALACA: Za lepoticom traga EVROPOL, evo šta je RADILA (FOTO)

Evropol traga za njom od marta 2021. godine.

Objavljeno:

Evropol je objavio ažuriranu listu najtraženijih kriminalaca u Evropi. Na njoj se nalazi više od 20 begunaca.

Traži se Hrvat koji je član kriminalne organizacije

Među njima je i jedan Hrvat, Tomislav Šoljić. Ima 38 godina i visok je oko dva metra. Hrvatska ga traži kao počinitelja krivičnih dela u sklopu kriminalne organizacije. Navodi se da je opasan, nasilan i/ili naoružan.

Tomislav Šoljić
Tomislav Šoljićfoto: Europol

Slovenija traži dva opasna begunca

Na popisu se, iz zemalja regije, nalazi Radomir Cvijanović, kojeg traži Slovenija, a navedeno je kako je državljanin Bosne i Hercegovine. 38-godišnjaka traže zbog organizovane oružane pljačke trezora banke u Ljubljani 2005. godine, a na listu je stavljen nakon što se nije pojavio na sudu. Napominje se da je možda operacijama promenio svoj izgled i da je možda opasan i naoružan.

Slovenija traži i Mladena Samardžiju, koji je državljanin BiH i Slovenije i ima 32 godine. Traže ga zbog dilovanja droge i navode da je bio član međunarodne grupe koja je učestovala u sklopu crnogorske mafijaške grupe Kavački klan iz Crne Gore. Navodi se da je opasan.

Na listi su i dva Austrijanca, od kojih se za jednog nudi nagrada od 20.000 evra, a za jednog od njih navode da je opasan.

Na listi i mlađa žena, traže je čitavog spiska krivičnih dela

Na listi su dve žene, a posebno se ističe mlađa žena, 31-godišnja Tanja Gomez.

Gomez traže zbog teških zločina koji su povezani sa drogom i teškog pranja novca. Evropol traga za njom od marta 2021. godine.

Tanja Gomez
Tanja Gomez foto: Europol

Povezana je s grupom organizovanog kriminala u Stokholmu, a njena uloga je, kako se navodi, bila isporuka i prevoz velikih količina narkotika i novca. Takođe je bila uključena u poslove vezane za životinje lutalice i verovatno je uključena u mrežu nezakonitog posedovanja životinja i njihovog transporta u inostranstvo.

Bonus video:

00:49

ORGANIZOVAN KRIMINAL IMA SAMO JEDAN CILJ! Stručnjaci za Kurir TV o povezanosti Zvicera i Gogića: Školski primer, pogodan za šverc!

(Espreso/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.