LUKAŠENKO SVIMA JASNO STAVIO DO ZNANJA, NE NAMERAVA DA ODUSTANE OD ODLUKE: Ovo će napraviti HAOS, tiče se VAGNERA
Aleksanadar Lukašenko, Foto: Profimedia

DRAMA U NAJAVI

LUKAŠENKO SVIMA JASNO STAVIO DO ZNANJA, NE NAMERAVA DA ODUSTANE OD ODLUKE: Ovo će napraviti HAOS, tiče se VAGNERA

Poljska i njeni susedi vide prisustvo "Vagnera" u Belorusiji kao bezbednosnu pretnju, a Varšava je kao odgovor rasporedila neke od svojih trupa na istoku prema beloruskoj granici

Objavljeno:

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je danas da su zahtevi Poljske i baltičkih država za povlačenje plaćeničke grupe "Vagner" iz Belorusije "nerazumni i glupi".

On je na sednici Saveta bezbednosti ocenio da te zemlje "šire histeriju" zbog prisustva "Vagnera" na teritoriji Belorusije.

Ukazao je na to da te zemlje istovremeno povećavaju vojne budžete i raspoređuju velike vojne formacije na granice sa Belorusijom, kao i da su u Poljskoj i na Baltiku, koje su članice NATO-a, stacionirane strane trupe, prenosi Belta.

"Odgovor je jednostavan: ni u Poljskoj, ni u Litvaniji, ni u drugim baltičkim državama ne bi trebalo da postoji nijedan strani vojnik. Onda možemo da razgovaramo i o prisustvu vojnika iz drugih zemalja ovde. To su u nerazumni i glupi zahtevi", poručio je Lukašenko.

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko foto: Profimedia

Grupa "Vagner", čiji je lider Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći u Rusiji prošle nedelje, premestila je neke od svojih boraca u Belorusiju prema dogovoru postignutom uz posredstvo Lukašenka nakon pobune u junu.

Poljska i njeni susedi vide prisustvo "Vagnera" u Belorusiji kao bezbednosnu pretnju, a Varšava je kao odgovor rasporedila neke od svojih trupa na istoku prema beloruskoj granici.

Bonus video:

01:25

NJIMA NAJVIŠE ODGOVARA PRIGOŽINOVA SMRT Ignjatović izneo šokantne tvrdnje: Vagner je napravio čudo, IZGUBILI SU UTICAJ U AFRICI

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.