"BIO SAM VEOMA BLIZU IVICE": Potresne reči muškarca ZAROBLJENOG u pećini, OVO je njegovo STANJE (VIDEO)
Mark Diki, Foto: PrintScreen/ Twitter/ Anadolu English

nije naivno

"BIO SAM VEOMA BLIZU IVICE": Potresne reči muškarca ZAROBLJENOG u pećini, OVO je njegovo STANJE (VIDEO)

Mark Diki, američki istraživač zarobljen u pećini u Turskoj poslao je emotivnu poruku putem mreža

Objavljeno:

Američki istraživač, koji je zarobljen u pećini u Turskoj, rekao je da je bio "veoma blizu ivice" u emotivnom snimku snimljenom ispod zemlje.

Mark Diki (40) ostao je zarobljen više od 1.000 metara ispod zemlje nakon što se razboleo tokom istraživanja pećine Morka, treće najdublje pećine u Turskoj.

Vlasti u Turskoj radi sa grupom od više od 150 međunarodnih stručnjaka za spasavanje iz pećina na bezbednom uklanjanju Dikija sa njegove lokacije nakon što je doživeo hitan slučaj.

Tokom nedelje spasioci su mu poslali šest jedinica krvi i doktore, prenosi Independent. Iako se njegovo stanje poboljšava, i dalje će mu možda biti potrebna nosila da izađe odatle.

Spasioci su u sredu počeli da postavljaju užad, iako je nejasno kada će moći da počnu misiju zbog njene ekstremne složenosti.

Sistem pećina je opisan kao izuzetno uzak sa mnogo zaokreta, što otežava navigaciju. Osobi dobrog zdravlja obično je potrebno oko 15 sati da izađe odatle.

Mark se u snimku zahvalio svima koji su mu pritekli u pomoć.

"Zdravo, javlja se Mark Diki sa skoro hiljadu metara dubine. Svet pećina je zaista tesno povezana grupa i neverovatno je videti koliko je ljudi reagovalo na površini", rekao je on u snimku koji je objavila turska vlada.

On se zahvalio turskoj vladi na brzoj reakciji.

"Još uvek čekamo da komunikacija zaista stigne ovde dole. Ne znam baš šta se dogodilo, ali znam da mi je brza reakcija turske vlade da nabavi sanitetske materijale koji su mi bili potrebni spasila život. Bio sam veoma blizu ivice", rekao je on.

Spasilačka misija je izazovna jer Mark ne može sam da izađe iz pećine.

Bonus video:

01:23

PEĆINA JE PRONAĐENA POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA, PUKOM SLUČAJNOŠĆU! Istorija i kultura Aranđelovca: Stanište praistorijskog čoveka

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.