ERDOGAN HOĆE DEO MASKOVOG KOLAČA: Turski predsednik dao DOBRU PONUDU, ovo je TEŠKO ODBITI
Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

saradnja?

ERDOGAN HOĆE DEO MASKOVOG KOLAČA: Turski predsednik dao DOBRU PONUDU, ovo je TEŠKO ODBITI

Erdogan i Mask razgovaraju o otvaranja fabrike "Tesla" u Tuskoj, a izvršni direktor kompanije istakao je ono što je njemu najbitnije

Objavljeno: 15:52h

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zatražio je od izvršnog direktora kompanije "Tesla" Ilona Maska da izgradi fabriku u Turskoj, saopštila je danas turska Uprava za komunikacije.

Prema istom izvoru, Mask je rekao da mnogi turski dobavljači već sarađuju s "Teslom" i da je Turska među najvažnijim kandidatima za sledeću fabriku tog proizvođača električnih automobila.

Kompanija zasad nije komentarisala navode turske strane.

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdoganfoto: EPA-EFE/Fernando Villar

Erdogan i Mask su razgovarali u Turskoj kući, soliteru blizu Ujedinjenih nacija u Njujorku, javila je turska agencija Anadolija.

Erdogan je doputovao u SAD, gde će učestvovati na 78. sednici Generalne skupštine UN.

Erdogan je, kako je saopštila turska Uprava za komunikacije, na sastanku sa Maskom takođe rekao da je Ankara otvorena za saradnju na polju veštačke inteligencije i oko Starlinka.

Ilon Mask
Ilon Maskfoto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

Prema istom izvoru, Mask je rekao da "SpejsX" želi da sarađuje s turskim vlastima da bi dobili dozvolu kako bi satelitske usluge Starlinka bile dostupne Turskoj, preneo je Rojters.

Bonus video:

01:10

KO UPRAVLJA OVIM - UPRAVLJA SVETOM Pandurević o sastanku Turske i Rusije: Jasno je zbog čega je PUTIN BIO SRDAČAN, A ERDOGAN NE

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.