RUSI POVUKLI NAJNOVIJI POTEZ! Uvedeno privremeno OGRANIČENJE NA IZVOZ, evo i ČEGA
Ruska zastava, Foto: Profimedia

doneta odluka

RUSI POVUKLI NAJNOVIJI POTEZ! Uvedeno privremeno OGRANIČENJE NA IZVOZ, evo i ČEGA

Odluku je potpisao premijer Rusije Mihail Mišustin

Objavljeno:

Ruska vlada je uvela privremeno ograničenje izvoza benzina i dizel goriva.

Kako se navodi na sajtu ruske vlade, odluku je potpisao premijer Rusije Mihail Mišustin, a cilj ove mere je stabilizacija cena na domaćem tržištu.

Privremena ograničenja izvoza će zasititi domaće tržište goriva i smanjiti cene za potrošače, dodaje se u saopštenju, a kako prenose RIA Novosti, potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak juče je rekao da je u poslednja dva dana trgovanja na berzi cena benzina pala za oko četiri odsto, kao i da je došlo do pada cena dizela.

On je tada napomenuo da ruska vlada pokušava da uvede ravnotežu na tržište i da je spremna i na drastičnije odluke ako to bude potrebno.

Berzanske cene goriva u Rusiji već nekoliko meseci zaredom rastu i obaraju rekorde, što stručnjaci, između ostalog, objašnjavaju i takozvanim "sivim izvozom" goriva.

Gorivo
Gorivofoto: Zorana Jevtić

Ova vrsta izvoza je legalna, ali funkcioniše kroz nezvanične kanale. Nadležni u Rusiji razmatraju i stvaranje liste ovlašćenih izvoznika i dobavljača goriva na domaćem tržištu.

Bonus video:

02:52

KUKATE ZA BENZIN, A U ŠPANIJI JE JEDNA VOŽNJA KOČIJAMA 95 EVRA! Kurir u Sevilji otkriva: Ljudi čekaju 20 GODINA KAKO BI DOBILI OVO

(Espreso/ Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.