SVEŠTNIK PRAVIO ORGIJE U CRKVENIM ODAJAMA? Bio i ŽIGOLO, uzimali lekove za POTENCIJU, sve se završilo JEZIVO
Krst, Foto: Profimedia

horor

SVEŠTNIK PRAVIO ORGIJE U CRKVENIM ODAJAMA? Bio i ŽIGOLO, uzimali lekove za POTENCIJU, sve se završilo JEZIVO

Poljski sveštenik je navodno napravio orgiju u svom stanu u kome je učestvovao i žigolo kome se desila nesreća

Objavljeno:

Poljski mediji izveštavaju kako je nekoliko sveštenika u mestu Dabrova Gornica organiziralo orgije u zgradi koja pripada župi. Prema pisanju lokalnih medija, seksualna zabava dogodila se u stanu koji koristi jedan sveštenik. Na orgijama je bio i žigolo, koji je završio u nesvesti te kojem je isprva bila uskraćena lekarska pomoć, piše portal Notes from Poland.

Zbog orgija u bazilici je poljski biskup Žagož Kašak napisao pismo u kojem se javno izvinjava zbog "bolnih događaja u biskupiji". Biskupovo pismo pročitano je na misi u crkvama širom cele biskupije.

Tužitelji su najavili istragu ovog događaja, a ni crkva ni tužilaštvo nisu objavili šta se dogodilo. Iz lokalne biskupije su rekli da su neki aspekti medijskih izveštaja navodno netačni, prenosi Index.hr.

"Događaj je bio seksualne prirode, učesnici su uzimali lekove za povećanje potencije"

Katolička crkva, ilustracija
Katolička crkva, ilustracijafoto: EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS / POOL

Prošle je nedelje Gazeta Viborča, vodeći liberalni dnevnik, izvestio da su sveštenici u Dabrovoj Gornici, gradu u južnoj Poljskoj, organizirali zabavu u zgradi koja pripada župi te na koju je bio pozvan žigolo.

"Događaj je bio isključivo seksualne prirode", rekao je novinama neimenovani izvor upoznat s incidentom. "Njegovi su učesnici uzimali lekove za povećanje potencije."

Gazeta Viborča izvestila je da je "zabava izmakla kontroli i da je žigolo izgubio svest", zbog čega je pozvana hitna pomoć. Međutim, kada su bolničari stigli, odbijen im je ulazak u prostorije. Bolničari su tada navodno pozvali policiju koja im je pomogla da dođu do muškarca bez svesti.

Pokrenuta istraga

Glasnogovornik lokalnog tužilaštva rekao je za Gazetu Viborču da je pokrenuta istraga o mogućem nepružanju pomoći osobi čije je zdravlje ugroženo, što je kazneno delo za koje se može dobiti do tri godine zatvora.

Krst
Krstfoto: Profimedia

U odgovoru na pitanja novina lokalna katolička kurija potvrdila je da je došlo do incidenta koji uključuje "intervenciju hitne pomoći i policije u zgradi koja pripada župi". Rečeno je da je biskup imenovao komisiju koja će hitno objasniti što se dogodilo.

U naknadnom saopštenju kurija je objavila da se "dosadašnji nalazi komisije razlikuju od informacija koje su izneli neki mediji", iako nije dala nikakve dodatne pojedinosti.

Crkva: Sveštenik u čijem se stanu dogodio navodni incident je udaljen sa svih dužnosti

U četvrtak uveče je neko zapalio vrata bazilike u župi u kojoj se navodni incident dogodio. Vatrogasci su ugasili požar i nitko nije povređen. Policija je kasnije privela muškarca za kojeg se sumnja na to da je podmetnuo požar.

Katolička crkva, ilustracija
Katolička crkva, ilustracijafoto: Nebojša Mandić

U petak je kurija objavila da je sveštenik Tomaš Z, u čijem se stanu dogodio navodni incident, udaljen sa svih crkvenih dužnosti "dok se stvar ne razjasni", prenosi Index.hr.

U međuvremenu, nedeljni katolički novinski časopis Nedjelja objavio da je raskinuo suradnju s Tomašom Z, koji je prethodno bio glavni urednik njegovog lokalnog izdanja Sosnovjec.

Bonus video:

02:24

Sveštenik Miodrag postavio zasedu da vidi ko je taj što krade sa ikone

(Espreso/ Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.