KIM DŽONG UN NAORUŽAVA HAMAS? Severna Koreja se HITNO oglasila, istina ISPLIVALA na videlo?!
Kim Džong Un, Foto: Profimedia

DRAMA BEZ KRAJA

KIM DŽONG UN NAORUŽAVA HAMAS? Severna Koreja se HITNO oglasila, istina ISPLIVALA na videlo?!

Državni mediji Severne Koreje ranije ove nedelje okrivili su Izrael za izazivanje krvoprolića u Gazi

Objavljeno:

Severna Koreja je negirala danas da je palestinska militantna grupa Hamas koristila njeno oružje u napadu na Izrael, poručivši da je tvrdnja izneta u nekim medijima pokušaj SAD da sa sebe prebaci krivicu na treću zemlju za taj sukob.

Severnokorejska novinska agencija KCNA nazvala je tvrdnje da je njeno oružje korišćeno u napadima na Izrael "neosnovanim i lažnim glasinama", prenosi Rojters.

- To nije ništa drugo, do pokušaj da se krivica za bliskoistočnu krizu uzrokovanu pogrešnom hegemonističkom politikom SAD prebaci na treću zemlju i tako izbegne međunarodna kritika usmerena ka imperiji zla - navodi agencija.

Vojni stručnjaci su ranije ove nedelje rekli da fotografije sa terena pokazuju da militanti Hamasa možda koriste severnokorejsko oružje, navodi Rojters.

Izrael, rat u izraelu, Palestina
foto: EPA ATEF SAFADI

Međutim, portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da SAD ne mogu da potvrde izveštaje o poreklu raketa koje koristi Hamas.

Državni mediji Severne Koreje ranije ove nedelje okrivili su Izrael za izazivanje krvoprolića u Gazi.

Bonus video:

04:36

HAMAS UDARIO JEVREJE TAMO GDE SU NAJTANJI?! Vojni komentator: Znali su reakciju Izraela! Ovo je zlatno doba za vojnu industriju

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.