Kremlj upozorava: Rusi pazite kad putujete u Crnu Goru!
Foto: Profimedia

ne vole nas više

Kremlj upozorava: Rusi pazite kad putujete u Crnu Goru!

Ona je naglasila da su crnogorski politički lideri "krivi za takav tretman" jer žele da se dodvore Zapadu
Objavljeno:

Rusko ministarstvo spoljnih poslova poziva Ruse na oprez prilikom posete Crnoj Gori. Prema rečima predstavnika ruskog Ministarstva spoljnih poslova, u poslednjih nekoliko godina u Crnoj Gori se razvio neprijateljski stav prema građanima Rusije, prenose ruski mediji.

- Politika Podgorice dovela je do oštrog pada u bilateralnim odnosima. U Crnoj Gori postoji antiruska histerija zbog ulaska u NATO, pogoršanja odnosa dve zemlje i priključenja Crne Gore sankcijama protiv Rusije. Ne isključujemo mogućnost provokacija, privođenja zbog sumnjivih razloga ili izručenja trećim zemljama - rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Hoće da nas posvađaju sa Srbima! Rusija demantuje da je Moskva naoružavala Hrvatsku!

Ona je naglasila da su crnogorski politički lideri "krivi za takav tretman" jer žele da se dodvore Zapadu, odnosno da je "rusofobija strana običnim građanima.

- Rusofobija dolazi od političkih lidera ove zemlje i u tom kontekstu, nedavna odluka Podgorice da produži bezvizni boravak naših sunarodnika na 90 dana je trik formiran u korist odnosa Zapada sa Rusijom - rekla je Zaharova i dodala da građani koji žele da putuju u Crnu Goru, uzmu sve navedene okolnosti u obzir.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.