ZNATE LI KOLIKO JE MAKRONOVA ŽENA STARIJA OD NJEGA? Upoznali se dok mu je bila PROFESORKA, ove DETALJE niste ZNALI!
Brižit i Emanuel Makron, Foto: Fonet Fonetap

buran ljubavni život

ZNATE LI KOLIKO JE MAKRONOVA ŽENA STARIJA OD NJEGA? Upoznali se dok mu je bila PROFESORKA, ove DETALJE niste ZNALI!

Brižit Tronje, poznatija kao Brižit Makron je supruga Emanuela Makrona i prva dama Francuske

Objavljeno:

Brižit Tronje, supruga aktuelnog predsednika Francuske Emanuela Makrona u njegovom životu prisutna je još od kada je bio 15-godišnjak, ona je njemu bila nastavnica, a potom u godinama koje slede ljubavni partner, a zatim supruga i na kraju je ostvarila san svih žena - postala je prva dama jedne od najjačih evropskih država.

No, pažnju svetske javnosti ne privlači samo ono što se krije iza vrata predsedničke rezidencije, te njihov intiman ljubavni život, već i ono ključno što inspiriše žene širom sveta - ko je zapravo Brižit Tronje, poznatija kao Brižit Makron?

Elegantna i vitka, Brižit je najbliža Makronova saradnica, a od njega je starija 24 godine. Deluje poput njegove starije sestre, a zapravo je njegova životna izabranica.

Brižit Mari-Klod Makron rođena je 13. aprila 1953. godine. Po zanimanju je nastavnica.

Predavala je književnost na prestižnoj privatnoj srednjoj školi "Sent-Lui de Gonzag" u Parizu.

Prema pisanju Rojtersa, Emanuel je pohađao časove književnosti, a ona je bila zadužena za jedan od programa pozorišta na koje je išao.

U trenutku kada je Emanuel počeo da se bavi politikom, prekinula je svoju karijeru kako bi pomogla svom suprugu u karijeri.

Bridžit Makron, Brižit Makron
foto: Profimedia

Što se tiče njene političke karijere, Brižit Makron se 1989. godine neuspešno kandidovala za poslanicu u gradskom veću Truhtersejma. To je bio njen jedini put da se kandiduje za javnu funkciju, pisao je sajt "France 3 Grand Est".

Za bankara Andre-Luja Odjea, udala se 22. juna 1974. U braku su dobili troje dece: Sebastijena Odje, inženjera, dr Lorens Odje-Žordana, kardiologa, i Tifen Odje, advokata.

Ljubav sa bankarom je kratko trajala

Zbog Emanuela, Brižit je napustila svog muža Andre-Luja Odjea za koga se udala 1974. godine, a par je dobio ćerke Tifen i Lorens i sina Sebastijana. Andre je podneo zahtev za razvod, koji nije prošao baš glatko, a zvanično je bio tek 2006. godine.

Bankar se potpuno povukao iz javnosti i nije želeo da ima veze sa medijima. Čak je i vest o njegovoj smrti 2019. dugo bila tajna, sve do 8. oktobra 2020. kada je njegova mlađa ćerka Tifani u kolumni Paris Match otkrila da je 68-godišnji Andre preminuo krajem prošle godine.

Privatan život Emanuela i Brižit "iza zavese"

Prema pisanju francuskih medija, iako je Emanuel Makron u velikoj ljubavi sa svojom suprugom Brižit, par je odlučio da ipak nemaju decu.

Bridžit Makron, Brižit Makron
foto: Profimedia

- To je odluka koju sam sam doneo. Brižit, moja žena, imala je troje dece. Neki su već bili odrasli kada sam je upoznao, neki su bili manji. I onda smo sebi postavili to pitanje. Mislili smo da je najvažnije da ih izvedem na pravi put i da ih volim, a sada imam sedmoro unučadi. Nisam imao potrebu da imam biološku decu. Važno je samo da se volimo i prihvatamo - rekao je francuski predsednik.

Emanuel Makron, predsednik Francuske, i njegova supruga Brižit iz svog džepa plaćaju sve lične troškove, piše list "Parizjen".

Počev od paste za zube, privatna putovanja i hrane za psa po imenu Nemo, svog kućnog ljubimca u Jelisejskoj palati, Makronovi sve plaćaju sami.

Brižit Makron, ljubiteljka visoke mode, plaća svoju odeću, osim ako je to pozajmica neke čuvene modne kuće, poput Diora.

Makron i supruga takođe plaćaju svoju boravišnu taksu, koja je obavezna za sve građane Francuske.

List je dodao da su tako ranije postupali predsednici Šarl de Gol i Fransoa Oland.

Ko je labrador Nemo?

Pored mode, Brižit kao i njen suprug, ljubitelji su pasa, pa su tako usvojili preslatkog labradora i dali mu ime Nemo.

On je postao planetarno popularan zbog video-snimka na Instagramu protiv napuštanja životinja i za promociju njihovog usvajanja.

„Moja priča počinje napuštanjem… Kao i ja, oko 100.000 životinja svake godine bude napušteno“ u Francuskoj, „naveo je“ Nemo i pozvao na usvajanje životinja za Božić.

Velika ljubiteljka mode

Na svim svečanim ceremonijama i nastupima, Brižit Makron privlači pažnju javnosti svojim neverovatnim i jedinstvenim odevnim kombinacijama.

Pa tako je prilikom susreta sa kraljom Čarlsom u Jelisejskoj palati u Parizu obukla tamnoplavi sako sa suknjom, kao i jaknu sa dugmadima inspirisanim nautikom u obliku sidra i time kraljicu Kamilu ostavila u svojoj senci.

Uostalom možete pogledati na sledećim fotografijama njene modne autfite:

1 / 3 Foto: J.E.E / Sipa Press / Profimedia

Iako je najpoznatija po svojoj ulozi prve dame Francuske, Brižit je ostala posvećena svom radu u oblasti obrazovanja i kulture, pokazavši da je žena sa mnogo talenata i interesovanja.

Bonus video:

06:48

MAKRON PROMENIO PLOČU, VIŠE SE NE GOVORI O MALIGNOM UTICAJU KINE! Eksperti smatraju da mu je sada samo JEDNA STVAR NA UMU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.