AMERIKA U STRAHU OD TERORISTIČKE ORGANIZACIJE, NIJE U PITANJU HAMAS: Bajden molio Netanjahua da NIKAKO ne radi OVO
Bajden, Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

javljeno je

AMERIKA U STRAHU OD TERORISTIČKE ORGANIZACIJE, NIJE U PITANJU HAMAS: Bajden molio Netanjahua da NIKAKO ne radi OVO

SAD su upozorile Izrael da bude oprezan u svojim vojnim odgovorima na vatru Hezbolaha

Objavljeno:

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena pozivala je Izrael da ne pokreće vojnu kampanju protiv Hezbolaha, jer zvanični Vašington radi na sprečavanju širenja aktuelnog rata izvan Pojasa Gaze, tvrde za Tajms of Izrael dva neimenovana zvaničnika upoznata s ovim pitanjem.

Oni su potvrdiili da SAD priznaju da Izrael mora da odgovori na pojačane napade Hezbolaha na njegove severne granice.

Međutim, ponovljeni napadi libanske pro-iranske, ekstremističke grupe Hezbolah i činjenice da Izrael nije predvideo napad Hamasa 7. oktobra iz Gaze, doveli su do intenziviranja diskusija o tome da li Izrael da intenzivira sukob sa Hezbolahom ako namerava da održi prednost.

SAD su upozorile Izrael da bude oprezan u svojim vojnim odgovorima na vatru Hezbolaha, objašnjavajući da bi greška izraelske vojske u Libanu mogla izazvati mnogo veći rat, navode zvaničnici.

Oni kažu da ovo pitanje izaziva zabrinutost u SAD koje su i privatnim i javnim kanalima upozoravale Hezbolah i Iran da ne otvaraju rat na severnom frontu Izraela.

Predočavaju da su zvaničnici Bajdenove administracije potvrdili Izraelu da će se američka vojska pridružiti izraelskoj ukoliko Hezbolah pokrene rat protiv Izraela.

Bonus video: 3.500 PRIPADNIKA ISISA DOŠLO JE NA TERITORIJU EVROPE! ZNATE LI DA SU TO RADIKALNI ISLAMISTI? Tomić: A Huti su eksponencija, pravi proksi ratnici Irana!

03:36

3.500 PRIPADNIKA ISISA DOŠLO JE NA TERITORIJU EVROPE! ZNATE LI DA SU TO RADIKALNI ISLAMISTI? Tomić: A Huti su eksponencija, pravi proksi ratnici Irana!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.