"BOMBE PADAJU SVAKI MINUT": Isplivale STRAŠNE TVRDNJE, otkriveno šta sprečava otvaranje GRANIČNOG PRELAZA RAFA?
Rat u Izraelu, Foto: EPA-EFE MOHAMMED SABER

rat u izraelu

"BOMBE PADAJU SVAKI MINUT": Isplivale STRAŠNE TVRDNJE, otkriveno šta sprečava otvaranje GRANIČNOG PRELAZA RAFA?

Na graničnom prelazu Rafa se očekuje otvaranje humanitarnog koridora između Egipta i juga palestinske oblasti Gaze

Objavljeno:

Izvršni direktor Egipatske banke hrane Ali Mohsen Sarhan izjavio je danas da na graničnom prelazu Rafa, gde se očekuje otvaranje humanitarnog koridora između Egipta i juga palestinske oblasti Gaze, bombe padaju svaki minut.

„Ono što nas sprečava da uđemo je izraelsko bombardovanje. Stacionirani smo na granici već osam dana i bombe padaju svakog minuta“, rekao je Sarhan za BBC.

On je rekao da je izraelska vojska bombardovala „čak i pustoš u kojoj nema životinja ni ljudi“.

„Spremni smo da uđemo, ali egipatske vlasti neće da nas puste unutra, osim ako ne mogu da garantuju da nećemo odmah biti ubijeni“, dodao je.

Uprkos očekivanjima da bi granica između Egipta i Pojasa Gaze mogla danas da bude otvorena kako bi se omogućila isporuka humanitarne pomoći, prelaz Rafa će ipak ostati zatvoren, objavio je danas CNN, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike.

rat, Izrael, Palestina, rat u izraelu
foto: EPA-EFE MOHAMMED SABER

„Ne bih dao novac na te kamione koji bi danas trebalo da prođu granicu“, rekao je jedan od njih, dodavši da je situacija nestabilna.

Američki zvaničnici kažu da su potrebne popravke na putevima na egipatskoj strani, kao i da postoji zabrinutost oko toga da bi isporuke mogle da budu jednokratne.

Regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije za istočni Mediteran Ričard Brenan rekao je za CNN da je „apsolutni maraton“ slanje pomoći u Pojas Gaze, dodavši da postoji mnogo toga što treba uraditi kako bi se ta operacija pokrenula.

Mediji su ranije objavili da je planirano da danas iz Egipta u Gazu uđe 20 kamiona, prvi put od početka rata Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

Iz kabineta izraelskog premijera u sredu je saopšteno da Izrael neće sprečiti isporuku humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz Egipta, dokle god su u pitanju samo hrana, voda i lekovi za civilno stanovništvo i sve dok pomoć ne bude završila u rukama Hamasa.

Bonus video:

03:29

OVO ŠTO JE IZRAEL URADIO TO U SVETU MOŽE DA URADI JOŠ SAMO JEDNA DRŽAVA! Španović: To je mnogo teška stvar!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.