PREDSEDNICA SINAGOGE U DETROITU PRONAĐENA MRTVA ISPRED SVOJE KUĆE: Imala više uboda po telu, OVO SU DETALJI
Policija, Foto: Marko Lukunic / Pixel Media / Profimedia

horor

PREDSEDNICA SINAGOGE U DETROITU PRONAĐENA MRTVA ISPRED SVOJE KUĆE: Imala više uboda po telu, OVO SU DETALJI

Religiozna vođa je vila poznata po svom radu na normalizovanju odnosa između jevrejske i muslimanske zajednice

Objavljeno: 23:11h

Predsednica sinagoge u Detroitu pronađena je izbodena nasmrt ispred svoje kuće u centru grada u subotu ujutro.

Samanta Vol (40) bila je šef sinagoge Isaac Agree u centru Detroita od 2022. godine, a ranije je radila za nekoliko demokratskih političara, uključujući kongresmenku Elisu Slotkin.

Kako pišu lokalni mediji iz Detroita, njeno telo je pronađeno nakon što je primećen trag krvi koji je vodio do njene kuće. Ona je zadobila višestruke ubodne rane i na licu mesta je proglašena mrtvom.

Policija i dalje istražuje zločin, a ni motiv, ni uzrok smrti nisu zvanično saopšteni. Ostaje nejasno da li je ubistvo povezano sa nemirima na Bliskom istoku, piše Dejli mejl.

Policija
Policijafoto: Printscreen/Youtube/CBS Mornings

Do hapšenja nije došlo, a policija se oglasila i poručila građanima da pozovu ukoliko imaju bilo kakve informacije.

Religiozna vođa je vila poznata po svom radu na normalizovanju odnosa između jevrejske i muslimanske zajednice, a iz sinagoge su saopštili da su "u šoku zbog njene iznenadne smrti".

"U ovom trenutku nemamo više informacija, ali ćemo da ih podelimo kada budu dostupne. Neka je blagoslovena", saopštili su iz sinagoge.

Vol se u junu 2017. godine našla na listi "36 ispod 36" Detroitskih jevrejskih vesti, koje su je opisale kao društvenu i političku aktivistkinju.

"Ona je bila ključan faktor u osnivanju muslimansko-jevrejskog foruma u Detroitu - kolektiva mladih obe vere koji se okupljaju da zajedno uče, slave i grade zajednicu", piše u njenom profilu.

Pohvaljena je jer je pomogla u "izgradnji i produbljivanju važnih odnosa" između lokalnih jevrejskih i muslimanskih zajednica, a navedeno je i da je bila domaćin "revolucionarnih događaja, uključujući međuverski iftarsku večeru na kojoj je dočekala sirijske izbeglice".

"Pružajući ruku i stvarajući prostor za vezu između mislimana i Jevreja, ona je pokazala vrednosti isceljenja sveta", navedeno je.

Istražitelji nisu ukazali na to da je ubistvo na bilo koji način povezano sa sukobom na Bliskom istoku, ali se ono dogodilo samo nekoliko dana nakon što je državni tužilac Merik Garland upozorio na to da su muslimani i Jevreji izloženi povećanom riziku za dobijanje pretnji i zločine iz mržnje zbog trenutne situacije i sukoba.

Ubistvo se takođe dogodilo samo nedelju dana nakon što je dečak palestinskog porekla Vadea Al-Fajoume (6) nasmrt izboden u Ilinoisu.

Bonus video:

04:08

KO FINANSIRA NEMIRE NA TLU EVROPE?

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.