ČETVORICA TINEJDŽERA KRENULA NA KAMPOVANJE, PA NAĐENI MRTVI: "Da sam znala kuda ide..."
Foto: Printscreen/Facebook/Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

tragedija

ČETVORICA TINEJDŽERA KRENULA NA KAMPOVANJE, PA NAĐENI MRTVI: "Da sam znala kuda ide..."

Policija Severnog Velsa potvrdila je u utorak popodne da je automobil kojim su dečaci putovali sada pronađen

Objavljeno: 18:55h

Četiri tela pronađena su u automobilu tokom potrage za grupom prijatelja tinejdžera koji su zajedno nestali na kampovanju u Snoudoniji u Severnom Velsu, potvrdila je policija, javlja "Daily Mail".

Učenici šestog razreda Dževon Herst, Harvi Oven, Vilf Henderson i Hjugo Moris iz Šruzberija napustili su oblast Portmadog u Gvinedu u nedelju ujutro.

Policija koja je tragala za grupom pronašla je srebrnu "Ford Fiestu" pored puta A4085 između Nantmora i Tan-Lana jutros - oko osam kilometara od mesta gde su poslednji put viđeni pre dva dana.

Mladići iz Šrusberija u Šropširu trebalo je da se vrate svojim kućama u ponedeljak ujutro, ali niko od njih nije uspostavio kontakt sa prijateljima i porodicom – niti je bio aktivan na "WhatsApp"-u.

Policija Severnog Velsa potvrdila je u utorak popodne da je automobil kojim su dečaci putovali sada pronađen. Policija je oko četiri sata kasnije potvrdila da su četiri tela izvučena iz vozila, koje je sletelo s puta.

Poljska, Kuća, Incest, Policija
foto: EPA-EFE/Adam Warzawa POLAND OUT

Emir Oven, koji živi u blizini mesta nesreće, rekao je da je bilo užasno vreme ujutru kada su dečaci nestali. On je za BBC rekao da je policija počela da češlja područje u 5 ujutro i da je zatvorila puteve. Kola Hitne pomoći ušla su u kordon oko 13 časova, a pratila ih je i policijska forenzička ekipa.

Manasa Boma, menadžer hotela "The Royal Goat" u Bedželertu, u blizini mesta tagedije, rekao je:

"Naš majstor mi je poslao poruku da se dogodila užasna nesreća. Naše misli i molitve su sa svima koji su uključeni".

Portparol policije rekao je da je automobil lociran "prema informacijama jednog građanina".

Policajci i druge hitne službe su trenutno na licu mesta i razgovaraju s porodicama tinejdžera.

Lokalni odbornik Džun Džons rekla je za Skaj njuz:

"Nadala sam se da su otišli na kampovanje i da nisu imali mobilni signal. Mnogo sam se nadala da je to razlog zašto nisu bili u kontaktu - nema mnogo mobilnog signala u ovoj oblasti i možda je to razlog".

Ona je rekla da je "celo područje u potpunom šoku" i da su "svi osećanja u ovom trenutku veoma uz porodice".

"Bilo je izuzetno vlažno i reke su bile izuzetno visoke tokom poslednjih nekoliko dana. Očigledno je novembar, vreme je loše. Loše je vreme za putovanje, posebno sa nekim ko ne poznaje dobro puteve", rekla je ona.

Koledž Šruzberi je potvrdio da su sva četiri dečaka bili njihovi učenici.

Helikopteri su viđeni kako kruže oko područja dok je trajala potraga za dečacima.

Helikopter obalske straže iz Kernarfona pretražio je područje oko rezervata prirode Glaslin u 4.30 ujutru, ali se vratio u bazu uz konstataciju da "ništa nije pronađeno".

Ispostavilo se da četvorica nisu bili iskusni kamperi i da su sa sobom imali samo šator i vreće za spavanje.

Liza Korfild, čija je ćerka Madi devojka 17-godišnjeg Vilfa, rekla je za "MailOnline":

"Oni nisu iskusni kamperi. Nikada ranije nisu bili tamo. Oni su upravo išli na noćenje, pa su uzmeli šator i vreće za spavanje, samo ono osnovno."

Kristal Oven, majka Harvija, 17-godišnjeg studenta na Šrusberi koledžu, rekla je za BBC da je krenula u Severni Vels kako bi bila bliže operaciji potrage.

Ona je rekla da nije znala da njen sin ide na kampovanje i mislila je da će prenoćiti u kući dede svog prijatelja.

"Da sam znala kuda ide ne bih mu dozvolila zbog zimskih vremenskih uslova."

Harvijeva majka je ,pre nego što je potvrđena tragedija, reagovala na objavuz policije Severnog Velsa na Fejsbuku i napisala: "Izbezumljena sam od brige, jedan od ovih dečaka je moj sin Harvi, molim vas podelite i označite bilo koga u Velsu ili stupite u kontakt sa bilo kojom informacijom koju možete imati."

Drugi član porodice, Mel Hirst, rekao je tada da su "očajni za bilo kakvim vestima" i zamolio je korisnike Fejsbuka da nastave da dele objavu.

Područje u kojem su dečaci nestali je udaljeno i planinsko, sa uskim, vijugavim jednotračnim putevima do Nacionalnog parka Snoudonija.

Bonus video: OVAKO JE ŽARKO LAUŠEVIĆ ISPRAĆEN OD STRANE KOLEGA NA VEČNI POČINAK! Glumci nosili bele i crvene ruže zbog njegove uloge Petra

03:53

OVAKO JE ŽARKO LAUŠEVIĆ ISPRAĆEN OD STRANE KOLEGA NA VEČNI POČINAK! Glumci nosili bele i crvene ruže zbog njegove uloge Petra

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.