OVAJ DIREKTOR ŠKOLE IMA OGROMNO SRCE: Usvojio tinejdžerku koju su čuvali hranitelji, ali svi pričaju o prošlosti
Usvojena devojčica, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/GOOD MORNING AMERIKA

dirljiva priča

OVAJ DIREKTOR ŠKOLE IMA OGROMNO SRCE: Usvojio tinejdžerku koju su čuvali hranitelji, ali svi pričaju o prošlosti

Direktor škole usvojio tinejdžerku koja je ceo život provela po hraniteljskim porodicama

Objavljeno:

Bračni par iz Kentakija u Americi davne 2015. godine usvojio je devojčicu koja je ceo život provela u hraniteljskim porodicama. Kao i većinu mališana koje je zadesila slična sudbina i devojčicu po imenu Rejven život nije mazio - sve dok jedan čovek nije odlučio da barem nekad "nešto ide u njenu korist".

Taj čovek bio je Džejson Smit, direktor škole u ​​Kentakiju, koji je Rejven, tada devojčicu iz šestog razreda najpre ugledao ispred svoje kancelarije kako sedi na stolici pored vrata - suspendovanu jer je bacila šolju jogurta za vreme ručka.

Može se samo zamisliti koliko je nestašluka Smit video tokom svojih 14 godina na čelu škole, ali ga je nešto u vezi sa tom devojčicom posebno pogodilo.

Kada ju je pitao da li misli da je takvo ponašanje prihvatljivo u menzi, Rejven Vitaker je odgovorila da nikada nije bila u njemu.

Pošto je u hraniteljskim domovima i van njih provela veći deo svog života, mame i tate hranitelji davali su joj, kaže, mnoga obećanja koja nisu mogli da ispune.

"U tom trenutku osećao sam da joj je samo potrebna pomoć. Prepoznao sam da joj je potrebno nešto što bi je podstaklo, da joj samo treba neko da joj pomogne", rekao je Smit.

Smit je potom razgovarao i sa suprugom Meribet, koja je takođe poverovala da postoji nešto posebno u vezi sa Rejven.

Par se godinama borio sa neplodnošću, a do sada nisu uspeli da usvoje decu koju su ugostili kao kandidate za usvajanje. Nakon što su 2015. razgovarali o tome sa socijalnom radnicom devojčice Rejven, ali i sa njom samom, shvatili su da će možda konačno ostvariti svoj cilj.

"Zadala sam im probleme da bih ih testirala"

Kada su je primili u svoj dom, Rejven se na početku plašila da će se ponoviti priča koju je više puta ranije doživela i da ni to neće biti njen dom. Međutim, odmah joj se učinilo da je u domu Smitovih toplija atmosfera, piše "GMA", prenosi "N1info".

"U početku je bilo zaista čudno jer sam o Džejsonu Smitu do tada razmišljala kao o lošem momku jer sam u školi uvek upadala u nevolje i završavala kod njega po kazni. Zadala sam im gomilu problema da vidim šta će se desiti, na neki način sam ih testirala da saznam da li je ovo prava stvar i da vidim da li će me zadržati bez obzira na sve", rekla je Rejven Vitaker-Smit

Međutim, nije prošlo mnogo vremena i Rejven su osvojili ljubav i iskrenost Smitovih, a njih troje su postali zvanična porodica u oktobru 2017.

Sa direktorom škole u kući, Rejven je poboljšala svoj uspeh u školi, diplomirala je i nastavila da pohađa Univerzitet u Kentakiju gde se školuje za socijalnog radnika.

Njena priča je dokaz uticaja koji usvajanje ili hraniteljstvo može imati na tinejdžere.

Bonus video:

07:09

NEOGRANIČEN BROJ POKUŠAJA VANTELESNE OPLODNJE ZA PRVO I DRUGO DETE Jeremić: Našim pacijentima omogućeno je BESPLATNO UČEŠĆE

(Espreso/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.