PUTIN POTPISAO ZAKON ZBOG KOG ĆE MNOGI PRETRNUTI: Ovo se mnogima neće DOPASI, evo šta je sada SMISLIO...
Vladimir Putin, Foto: EPA / ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM

IMA LI RAZLOGA ZA STRAH?

PUTIN POTPISAO ZAKON ZBOG KOG ĆE MNOGI PRETRNUTI: Ovo se mnogima neće DOPASI, evo šta je sada SMISLIO...

Protokol reguliše sprovođenje odredbi normativno-pravnih dokumenata bilateralne saradnje kako bi se osigurala vojna bezbednost Savezne države Rusije i Belorusije

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o ratifikaciji sporazuma sa Belorusijom o formiranju zajedničkih centara za borbenu obuku, kao i zakon o ratifikaciji protokola kojim su unete nove odredbe u sporazum o zajedničkom osiguravanju regionalne bezbednosti u oblasti odbrane.

U sporazumu o formiranju zajedničkih centara navedeni su zadaci tih centara, kao što su zajednička borbena obuka, dežurstvo vojnih kontingenata, izvođenje zadataka borbene obuke, razmena iskustava o upotrebi naoružanja, vojne i specijalne opreme.

Na osnovu njega su vojni kontingent i pokretna imovina obe zemlje oslobođeni poreza, a vojska neće plaćati porez na zarade na teritoriji zemlje domaćina.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: EPA_EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

Putin je potpisao zakon o ratifikaciji protokola sa Belorusijom koji uvodi termin "funkcionisanje regionalne grupe" u sporazum o zajedničkom osiguravanju regionalne bezbednosti.

Protokol reguliše sprovođenje odredbi normativno-pravnih dokumenata bilateralne saradnje kako bi se osigurala vojna bezbednost Savezne države Rusije i Belorusije, kao i postupak zajedničkog planiranja, korišćenje regionalne grupe snaga i finansiranje zajedničkih aktivnosti operativne, mobilizacione i borbene obuke.

Bonus video:

01:26

Abu Dabi, predsednik Putin dolazi u Palatu, nesvakidasnji docek od strane seika Bin Zajeda

(Espreso/ RT Balkan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.