MONSTRUM KOJI JE UBIO DETE KADA JE IMAO 10 GODINA POLUDEO KAD JE ČUO... Vrištao na sav GLAS, totalno se POGUBIO!
Džon Venables, Foto: Printscreen/Twitter/ pensador

ZLIKOVAC NEĆE IZAĆI NA SLOBODU

MONSTRUM KOJI JE UBIO DETE KADA JE IMAO 10 GODINA POLUDEO KAD JE ČUO... Vrištao na sav GLAS, totalno se POGUBIO!

Džon Venebales je sa 10 godina oteo Džejmsa, mučio ga i ubio

Objavljeno: 15:10h

Venables, koji sada ima 41 godinu, imao je samo 10 godina kada su on i još jedan dečak odveli malog Džejmsa iz tržnog centra i mučili ga i ubili pre nego što su 1993. godine ostavili njegovo unakaženo telo pored železničke pruge.

Džonu Venablesu (41) je odbijena uslovna sloboda na zadnjem suđenju. On je kao desetogodišnji dečak, sa svojim prijateljem, iz tržnog centra izveo dvogodišnjeg dečaka i ubio ga - zločin se dogodio 1993. godine.

Odbor za uslovni otpust složio se u utorak da Venables, koji je mučio i ubio dvogodišnjeg Džejmsa Bulgera, i dalje predstavlja opasnost za decu i da mu se ne može verovati van zatvora. Džejmsova majka Deniz Fergus pozdravila je odluku i rekla da ubica njenog deteta nikada više ne bi trebalo da "ugleda svetlost dana".

Venables, koji sada ima 41 godinu, imao je samo 10 godina kada su on i još jedan dečak odveli malog Džejmsa iz tržnog centra i mučili ga i ubili pre nego što su 1993. godine ostavili njegovo unakaženo telo pored železničke pruge.

Odbor za uslovni otpust je rekao da su zabrinuti da Venables ima „stalne probleme seksualne preokupacije“ i da „nisu zadovoljni“ njegovim ponašanjem i stanjem. Izvor blizak istrazi je rekao da je Venables "izgubio prisebnost" kada mu je rečeno da je njegova ponuda za slobodu odbijena, dodajući: "Poludeo je, vikao i vrištao." Gospođa Fergus je juče rekla: "Borila sam se za pravdu za Džejmsa i da njegov ubica bude iza rešetaka godinama, tako da je odluka da ga ne izađe napolje najbolja stvar koja mi se dogodila u poslednjih 30 godina. Ovo je veliki dan za nas. Jedva sam mogla da spavam od užasa i straha - jedan od najzlobnijih ljudi na planeti mogao bi da se vrati na naše ulice. Pripremala sam se za njegovo oslobađanje", objasnila je majka ubijenog dečaka.

Ona je dodala: "Mislim da nikada više ne bi trebalo da ugleda svetlost dana. Nikada ranije to nisam rekla, ali sada to mislim. Ono što je uradio Džejmsu i njegovim ponovnim postupcima nakon što je pokazao da se ne može rehabilitovati."

Mališan Džejms ubijen je nakon što su ga Venables i Robert Tompson oteli iz tržnog centra - obojica po 10 godina - pre nego što su ga odvukli dve milje do železničke pruge gde su ga mučili i pretukli na smrt. Muškarci su pušteni na slobodu sa 18 godina 2001. i dobili su novi identitet. Venables je vraćen u zatvor 2010. i ponovo 2017. nakon što je uhvaćen sa slikama seksualnog zlostavljanja dece na svom računaru. Tompson, takođe 41, nije ponovio prekršaj.

Odbor za uslovni otpust odbio je Venablesovu ponudu da bude pušten iz zatvora samo nekoliko dana nakon što je tvrdio da je "potpuno rehabilitovan". Gospođa Fergus je rekla da je to "dan za slavlje", dodajući da se plaši da će on "ponovno nauditi".

Robert Tompson i Džon Venables, Robert Tompson, Džon Venables
foto: Printscreen/Twitter/ pensador

Kim Moris, portparolka i predsednica Memorijalnog fonda Džejmsa Bulgera za Džejmsovu majku Deniz Fergus, rekla je: "Ovo je dan koji je Deniz čekala godinama. Izgledi da će on izaći bili su zastrašujući jer smo znali da će ponovo biti povređena. Ovo je dan koji slavimo i zahvaljujemo se odboru za uslovni otpust što je doneo ispravnu odluku."

Portparol Odbora za uslovni otpust rekao je za MailOnline: "Možemo da potvrdimo da je veće Odbora za uslovni otpust odbilo puštanje Jona Venablesa nakon usmenog saslušanja. Odluke Odbora za uslovni otpust fokusiraju se isključivo na to kakav rizik bi zatvorenik mogao predstavljati za javnost ako bi bio pušten na slobodu i da li se taj rizik može upravljati u zajednic"i.

Komisija će pažljivo ispitati veliki broj dokaza, uključujući detalje prvobitnog zločina, i sve dokaze o promeni ponašanja, kao i istražiti štetu nanetu i uticaj koji je zločin imao na žrtve.

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.