"IZGLEDALO JE KAO DA NEMA MIŠIĆE": Roditelji mučili i izgladnjivali sina DO SMRTI, davali JEZIVE instrukcije bratu
Stefani i Brendon, Foto: Peoria County Jail

horor

"IZGLEDALO JE KAO DA NEMA MIŠIĆE": Roditelji mučili i izgladnjivali sina DO SMRTI, davali JEZIVE instrukcije bratu

Ocu iz Ilinoisa se sudi za brutalno ubistvo sina

Objavljeno:

Počelo je suđenje ocu iz Ilinoisa koji je sa suprugom mesecima mučio i izgladnjivao sina do smrti.

Mali Nejvin Džouns pronađen je u martu prošle godine bez svesti u roditeljskoj kući. Iako je odmah prevezen u bolnicu, ubrzo je podlegao povredama. Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti neuhranjenost i fizičko zlostavljanje, a oba njegova roditelja su optužena za ubistvo.

Njegova majka Stefani (37) je prošle nedelje proglašena krivom, a ove nedelje počelo je suđenje njenom mužu Brendonu (41). Tokom prvog dana suđenja prikazane su fotografije dečakovog tela, na kom su zbog neuhranjenosti bile vidljive skoro sve kosti.

"Telo dečaka izgledalo je kao da uopšte nema mišiće, koža je bila bleda, a zbog neuhranjenosti njegovi organi su se smanjili i nisu bili u skladu sa njegovim uzrastom", ispričala je doktorka Amanda Jomans.

Njegovi zglobovi su pokazivali znake vezivanja i bio je prekriven modricama koje njegovo telo više nije moglo da zaceli, rekla je ona.

"Bio je toliko neuhranjen toliko da nije mogao ni da reaguje na povredu. Njegovi mišići su toliko atrofirali da verovatno dugo nije mogao da se kreće", rekla je doktorka.

Drugi dokazi predstavljeni tokom suđenja pokazali su da su mu roditelji ograničili pristup hrani i kupatilu.

Navodno su međusobno razmenjivali poruke u kojima su bili besni kada je dečak pojeo hranu iz smeća ili piškio po zidu u svojoj spavaćoj sobi. Zbog toga su da držali zaključanog i vezanog konopcima.

Na vratima od dečakove sobe nalazile su se instrukcije za njegovog starijeg brata u kojima piše da mu je zabranjeno da Nejvinu daje hranu i pusta ga da izlazi iz sobe.

"Nemoj Nejvinu da daješ hranu i vodu. Nemoj da mu dozvoljavaš da izađe iz sobe. Ima sve što mu treba dok ja ne ustanem. Nemojte da budete glasni", pisalo je na vratima dečakove sobe.

Nejvinov rođeni brat Bentlija, koji je u vreme dečakove smrti imao 12 godina, živeo je u potpuno drugačijim uslovima. Imao je lepu sobu, sa video igricama i igračkama, dok je u Nejvinovoj bio jedan krevet sa prljavim dušekom bez ćebeta, a njegov ormar bio je pun urina i fekalija.

Inspektor koji je istraživao ovaj slučaj rekao je da je ostatak kuće bio proistojno sređen, a porodica je imala i pun frižider.

Nejvinova baka Laura imala je startaeljstvo nad oba dečaka i odgajala ih je dok su bili bebe. Ona je dečake ostavila kod roditelja 2021. godine kada je morala da ode na Floridu i pomogne bolesnoj majci. Ona je tokom suđenja rekla da se vratila kući posle dve nedelje, ali da su roditelji odbili da joj daju decu.

Laura je ispričala da je dečaka poslednji put videla u bolnici pre nego što je umro.

"Nije izgledao kao ljudsko biće. Dotakla sam ga po ramenu, tu nije bilo ničega sem kosti. svuda po licu je imao modrice. Nikada nisam videla da je neka osoba bila u takvom stanju", rekla je tokom suđenja dečakova baka koja je bila vrlo uznemirena.

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

(Espreso/ Telegraf.rs/ M.M)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.