NIJE HTELA DA NOSI MARAMU, IZLAZILA JE SA DEČKOM KOG JE ONA IZABRALA... Rođenu ćerku (18) UBILI ZBOG ČASTI
Saman Abas, Foto: Privatna arhiva

kažnjeni

NIJE HTELA DA NOSI MARAMU, IZLAZILA JE SA DEČKOM KOG JE ONA IZABRALA... Rođenu ćerku (18) UBILI ZBOG ČASTI

Italijanski tužioci tvrdili su da ju je ubila njena porodica 1. maja 2021. jer je odbila zahtev da se uda za rođaka u svojoj domovini

Objavljeno:

Roditelji i ujak 18-godišnje Pakistanke osuđeni su za njeno ubistvo. Telo Saman Abas iskopano je u novembru prošle godine u napuštenoj seoskoj kući u blizini polja u severnoj Italiji, gde je njen otac radio, godinu i po nakon što je poslednji put viđena na privatnom snimku u blizini kako šeta s roditeljima.

Italijanski tužioci tvrdili su da ju je ubila njena porodica 1. maja 2021. jer je odbila zahtev da se uda za rođaka u svojoj domovini. Nekoliko dana nakon ubistva njeni roditelji su odleteli iz Milana u Pakistan. Roditelji Šabar Abas i Nazia Šahin osuđeni su juče na doživotni zatvor, dok je ujak Daniš Hasnain osuđen na 14-godišnju zatvorsku kaznu, piše Guardian.

Dvojica rođaka proglašena su nevinima i naređeno je da se puste iz zatvora. Šabar Abas, koji je izručen iz Pakistana u avgustu, pre izricanja presude je u suzama poručio kako je nevin. Njegovoj ženi suđeno je u odsutnosti, a veruje se da je trenutno u Pakistanu.

Prestala je da nosi maramu i izlazila s dečkom po svom izboru

Suđenje je bilo najistaknutije među kaznenim istragama u Italiji poslednjih godina vezanih za ubojstva ili zlostavljanje imigrantkinja ili devojaka koje su se pobunile protiv insistiranja svoje porodice da se udaju za nekoga ko im je odabran. Obdukcija je pokazala da je Saman imala slomljenu vratnu kost, što je verojatno uzrokovano gušenjem.

Nesrećna devojka je emigrirala kao tinejdžerka iz Pakistana u gradić Novelaru u severnoj italijanskoj regiji Emilia-Romanja. U Italiji je prestala da nosi maramu i počela da izlazi sa mladićem po svom izboru. U jednoj objavi na društvenim mrežama ona i njen dečko Pakistanac prikazani su kako se ljube na ulici u Bolonji.

Prema italijanskim istražiteljima, taj je poljubac razbesneo njene roditelje koji su želeli da se uda za rođaka u Pakistanu. Saman je navodno rekla dečku da se plaši za svoj život jer je odbila da se uda za starijeg muškarca u svojoj otadžbini.

Bonus video:

05:04

USPALJIVANJE ZDRAVOG PSA - SUROVO UBISTVO ILI NEMAR?

(Espreso/Guardian/Preneo: M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.