KIM DŽONG UN PONOVO SEJE STRAH, ZBOG NJEGOVE NAJNOVIJE PRETNJE ĆE MNOGI ZADRHTATI: Ni sekund ne bi OKLEVAO da...
Kim Džong Un, Foto: Profimedia

Kim se ne šali

KIM DŽONG UN PONOVO SEJE STRAH, ZBOG NJEGOVE NAJNOVIJE PRETNJE ĆE MNOGI ZADRHTATI: Ni sekund ne bi OKLEVAO da...

Severna Koreja je u utorak saopštila da je u ponedeljak testirala svoj najnoviji ICBM kako bi ocenila ratnu spremnost svojih nuklearnih snaga protiv rastućeg neprijateljstva SAD-a

Objavljeno:

Lider Severne Koreje Kim Džong Un rekao je da Pjongjang ne bi oklevao da pokrene nuklearni napad ako ga neprijatelj izazove nuklearnim oružjem, objavili su državni mediji.

Kim je to rekao na sastanku s vojnicima vojne kancelarije za projektile u vezi s nedavnom vežbom lansiranja interkontinentalnog balističkog projektila (ICBM), objavila je novinska agencija KCNA.

"Nećemo oklevati da nuklearno napadnemo ako nas neprijatelj isprovocira nuklearnim bombama"

On je kazao da Severna Koreja neće oklevati "čak ni nuklearno da napadne kada je neprijatelj isprovocira nuklearnim bombama", navodi KCNA.

1 / 2 Foto: Profimedia

Severna Koreja je u utorak saopštila da je u ponedeljak testirala svoj najnoviji ICBM kako bi ocenila ratnu spremnost svojih nuklearnih snaga protiv rastućeg neprijateljstva SAD-a, što je izazvalo osudu Sjedinjenih Država i njihovih saveznika.

Kimova sestra osudila Veće bezbednosti UN-a zbog održavanja sastanka oko lansiranja ICBM rakete.

1 / 3 Foto: Profimedia

Kim je rekao da je lansiranje u ponedeljak pokazalo visoku mobilnost vojske i sposobnost brzog napada te je pozvao na napore za daljnje jačanje njene borbene gotovosti.

U odvojenom saopštenju, Kimova sestra Kim Jo Džong osudila je Veće bezbednosti Ujedinjenih naroda zbog održavanja sastanka zbog lansiranja ICBM rakete, rekavši da je to bilo korišćenje prava zemlje na samoodbranu.

Bonus video:

00:58

ZBOG 11. I 12. JULA POSTOJI STRAH OD TREĆEG SVETSKOG RATA! Stručnjaci analiziraju: Nuklearka, zastrašivanje ili realna okolnost?

(Kurir.rs/KCNA/Preneo: M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.