NAJNOVIJI DETALJI KRVAVOG PIRA U PRAGU: Pretražuje se JEDNA KUĆA
Prag, Foto: Michal CIZEK / AFP / Profimedia

UBISTVO

NAJNOVIJI DETALJI KRVAVOG PIRA U PRAGU: Pretražuje se JEDNA KUĆA

Gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda rekao je da je policija zatvorila celo područje

Objavljeno:

Spasioci su objavili ukupan broj mrtvih i povređenih u pucnjavi u Pragu. Zasad je potvrđeno 11 mrtvih uključujući i napadača na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta na Trgu Jana Plaha u Pragu. Povređeno je ukupno 30.

Policijski službenici objavili su da traje potraga za mladićem koji se navodno povezuje s nasilnom smrću muškarca u oblasti. Ne isključuju povezanost s pucnjavom u Pragu, javlja portal Blesk.

U oblasti Kladensko je intervenisalo više policijskih jedinica. Prema informacijama portala Novinky, sve ukazuje na to da je događaj povezan s masakrom na Filozofskom fakultetu u Pragu. Policajci se, kako javlja portal, mogu videti u jednoj od porodičnih kuća u selu Hostoun u Kladensku. Među interventnim policajcima su i pirotehničari i drugi stručnjaci. Policija još nije službeno objavila detalje događaja.

Gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda rekao je da je policija zatvorila celo područje.

- Koliko sam ja informisan, našli su napadača negde u zgradi, a on je onda skočio i poginuo. Navodno je pre toga pucao sebi u glavu. Imam informacije da policija pretražuje zgradu kako bi isključili mogućnost da je bilo više napadača. Zato rade sistemske preglede prostora, rekao je Svoboda.

Prema nepotvrđenim svedočanstvima s društvenih mreža, napadač se najpre upucao, a zatim pao sa zgrade. Policija to još nije potvrdila.

Bonus video:

01:54

MORAMO DA IZVŠRIMO KONTRA NAPAD!

(Espreso/Telegraf.rs/ J.V. /Priredila: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.