BAKA VEĆ 8 GODINA NAPLAĆUJE DECI I UNUCIMA BOŽIĆNU TRPEZU: Kad čuju ZAŠTO, Srpkinje će odmah PRIMENITI njenu IDEJU
Hrana, Foto: Filip Plavčić

čist račun duga ljubav

BAKA VEĆ 8 GODINA NAPLAĆUJE DECI I UNUCIMA BOŽIĆNU TRPEZU: Kad čuju ZAŠTO, Srpkinje će odmah PRIMENITI njenu IDEJU

Kako bi svi jednako učestvovali u božićnom ručku, baka iz Velsa odredila je novčanu naknadu za svakog ko svrati kod nje na praznik

Objavljeno:

Karolin Dudridž iz Cardifa u Velsu od svoje rodbine traži da joj plati božićni ručak po osobi otkako joj je 2015. godine umro suprug, a cenu je u međuvremenu i povećala, prenosi BBC. Opravdala je to porastom cena hrane i povećanim troškovima života. Stoga je njena porodica, koja se odazvala pozivu na ručak, ovog Božića trebala za obrok da plati više nego ikada pre. No, njima to nije novost, jer baki plaćaju već punih osam godina.

Lani su, primera radi, njeni odrasli sinovi morali da plate 15 funti za sve što je skuvala i ispekla, dok su kćerke morale da plate 5 manje, odnosno 10 funti, a večeru je naplatila čak i svojim unucima, 5 funti za starije, a 2,5 funte za najmlađe. Domišljata Velšanka, kod unuka se vodi kriterijumom ko je stariji plaća više, dok kod dece cenu formira po načelu koliko ko radi, pa je tako logično da njeni sinovi koji rade puno radno vreme plaćaju blagdanski ručak skuplje nego što to čine njeni kćeri koje rade skraćeno.

Povisila sam devojkama cenu ove godine za 2 funte, jer su me ljudi napali da sam malo seksista. Iako, nije da inače lično slušam mišljenje javnosti”, objasnila je razloge poskupljenja za BBC.

Zanimljivo je i kako njena deca i unuci ne dolaze na blagdanski ručak s novcem, jer bakica ima svoja pravila. Ova 63-godišnjakinja, naime, traži od njih da novac unapred prebace na njen bankovni račun. Međutim, unatoč poskupljenju, objasnila je kako povećanje naknade za njen božićni ručak možda čak neće pokriti sve “užasne” troškove. No, teši je činjenica da se namirnice mogu rasporediti na nekoliko obroka.

Što se jela tiče, Karolin na Božić uvek priredi veliki švedski stol, a njena ideja nekima se toliko svidela da su rekli kako će je i sami početi primijenjivati u svojoj porodici.

Premda će se neki možda iznenaditi na ovu praksu, Karolin je srećna jer provodi blagdane s porodicom kao nekad kad je mogla više da priušti od svojih primanja, a njena deca i unuci su sretni jer su s njom.

Bonus video:

00:08

Nina Seničar američiki Božić proslavila po srpski

(Espreso/ Jutarnji list/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.