ZANOSNA BARONICA OJADILA DRŽAVU TOKOM KORONE: Dok narod besni ona se BAHATO pohvalila slikom sa JAHTE (FOTO)
Mišel Mone, Foto: McGOWAN / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

skandal

ZANOSNA BARONICA OJADILA DRŽAVU TOKOM KORONE: Dok narod besni ona se BAHATO pohvalila slikom sa JAHTE (FOTO)

Bogati par iz Velike Britanije primoran je da proda skupocene stvari zbog skandala

Objavljeno:

Britanska plemkinja, baronica Mišel Mone i njen suprug milijarder Dag Baroumen, rasprodaju vilu, avion i jahtu nakon što su im je sud blokirao bankovne račune. Par se tereti da je zgrnuo bogatstvo podvalivši državi neupotrebljivu i faličnu medicinsku opremu tokom pandemije korona virusa.

Baronica (52) je otkrila da su njeni bankovni računi zamrznuti zbog dvogodišnje istrage Nacionalne agencije za kriminal (NCA) - takozvane "britanski FBI" - zbog optužbi za prevaru i mito oko firme "Medpro".

Firmi "Medpro" je prebačeno više od 200 miliona funti za snabdevanje vlade medicinskom opremom tokom pandemije. Vlada sada od kompanije preko suda potražuje 133 miliona funti nazad i tvrdi da je medicinska oprema (skafanderi za lekare) koju su dostavili bila neupotrebljiva i falična. Baronica Mone je priznala da je lagala kada je poricala da ima bilo kakve veze sa ovom kompanijom.

Mišel Mone sa mužem
Mišel Mone sa mužemfoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedi

Dok ovaj skandal u isto vreme i zabavlja i iritira britansku javnost, na tržištu se pojavljuju nekretnine i ostala vredna imovina baronice i njenog supruga. Ako se imovina proda po trenutnim traženim cenama, to bi moglo dovesti do procenjenog gubitka od oko 29 miliona funti.

Vila gospodina Baroumena od 17.000 kvadratnih metara sa šest spavaćih soba, koju je sagradio 2018. jedna je od najvećih kuća na ostrvu Sen Barts, poznatom letovalištu koje obožavaju bogati i slavni. Kuća, koja je iznajmljivana poznatim ličnostima poput Džej Zija i Bijonse za 16.000 funti dnevno, prodaje se od 2021. godine - ali je cena smanjena sa 63 miliona na 41 milion funti.

Radi se o fascinantnoj vili sa pogledom na karipske plaže. Prozori su od poda do plafona, poseduje noćni klub, bazen dužine 100 metara, đakuzi i sportske terene.

Na doboš je otišla i luksuzna jahta "Lady M" koja je "postala zvezda" britanskih tabloida u avgustu 2021. kada je baronica objavila fotografiju sa nje uz natpis:

- Posao nije lak. Ali isplati se.

Slike vile, jahte i aviona pogledajte OVDE.

Brod sada vredi manje od 7 miliona funti, što je pad za skoro 3 miliona.

I luksuzna kuća poznatog para u Londonu prodata je prošle godine. Prvo je procenjena na 23 miliona funti, ali je cena postepeno smanjena na 18,95 miliona funti. Ne zna se za koliko je prodata.

Par je takođe prodao vilu vrednu 7 miliona funti u Algarveu , a svog novog vlasnika traži i njihov privatni avion marke Cessna Citation.

"Uvek su bili bogati i uspešni"

Komentarišući očajničku rasprodaju dobara portparol Baroumena je rekao:

- Smešna opsesija medija sitnim detaljima života Mišel i Daga dostiže očajnički nivo. Oboje su decenijama bili veoma uspešni u poslovanju, tako da, ako planirate da pišete o imovini koju poseduju, možda kupuju ili prodaju, pisaćete o tome veoma dugo. Ovo je uzaludan pokušaj da se skrene pažnja sa snažne borbe Daga Baroumana protiv navoda o firmi PPE Medpro tokom poslednjih nekoliko nedelja.“

Mone na jahti
Mone na jahtifoto: PrintScreen/ Instagram

Par je nedavno pokrenuo pravu PR kontraofanzivu sa ciljem da povrate svoju reputaciju, a Baroumen tvrdi da se njegova porodica „tretira kao vreća za udaranje“ zbog "neuspeha ministara u vođenju zemlje tokom pandemije".

Baronica Mone – koju zovu „Baronica Grudnjak“ zbog njenog biznisa sa donjim vešom – priznala je da je lagala kada je poricala da je imala bilo kakve veze sa firmom "Medpro", konzorcijumom koji je predvodio njen suprug. Firma je dobila ugovore vredne 200 miliona funti za snabdevanje tokom pandemije nakon što je ona za to lobirala kod Majkla Gouva (ministar u vladi) i lorda Agnjua. Sada priznaje da je bila uključena u posao i da je Baroumen ostvario prihod od 60 miliona funti, od čega je veći deo prebačen u ofšor fond čiji su korisnici ona i njena deca.

"Razumem zašto je javnost ljuta"

Kompanija negira optužbe, a Baroumen je rekao da je uveren da će dobiti građanski spor.

- Mišel i ja smo izabrani kako bi se preko nas skrenula pažnja sa nesposobnosti vlade tokom vanredne situacije, rekao je Baroumen.

- Razumem zašto je britanska javnost ljuta, ali njihov bes ne bi trebalo da bude usmeren na Mišel ili mene. Da, firma jeste ostvarila profit – što je bilo u skladu sa maržama koje su ostvarili drugi dobavljači. Istina je da je Mišel bila uključena u predstavljanje ponude naše firme u kabinetu. Na kraju krajeva, ona ima 25 godina iskustva u nabavci i proizvodnji robe masovne proizvodnje i iz prve ruke je poznavala logističke izazove nabavke, snabdevanja i isporuke velikih količina proizvoda u kratkom roku.“

Barouman je rekao da je "jednostavno neprihvatljivo" da britanska tekuća istraga o kovidu ne revidira nabavku medicinske zaštitne opreme do 2025. godine, kada se očekuje održavanje opštih izbora.

Bonus video:

00:21

Skandal prilikom predaje liste “Novi Pazar protiv nasilja”

(Espreso/ Blic/ Dejli mejl/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.