PRVA ŽENA HARVARDA PODNELA OSTAVKU: Ovo je najkraći mandat u istoriji ustanove, a POZNAT JE I RAZLOG
Univerzitet Harvard, Foto: AP

javljeno je

PRVA ŽENA HARVARDA PODNELA OSTAVKU: Ovo je najkraći mandat u istoriji ustanove, a POZNAT JE I RAZLOG

Gejova je najavila odlazak u pismu nastavnoj zajednici Harvarda

Objavljeno:

Klodin Gej, predsednica univerziteta Harvard, podnela je ostavku na tu funkciju usled optužbi za plagijat i kritika zbog svedočenja pred Američkim kongresom, kada je odbila da jasno kaže da poziv na genocid nad Jevrejima predstavlja kršenje pravila ponašanja u toj obrazovnoj instituciji.

Gejova je najavila odlazak u pismu nastavnoj zajednici Harvarda, samo nekoliko meseci nakon što joj je započeo mandat, preneo je Glas Amerike. - Teška srca, ali uz duboku ljubav prema Harvardu, pišem da ću se povući s mesta predsednice - navela je Gejova u izjavi.

Klodin Gej, koja je ušla u istoriju kao prva afroamerička predsednica moćnog univerziteta u Masačusetsu, navela je u svom pismu o ostavci da je bila izložena "ličnim pretnjama i rasnim predrasudama".

Ona je na čelu Harvarda provela šest meseci, što je najkraći mandat u 388-godišnjoj istoriji ovog univerziteta. Ostaće kao predavač na univerzitetu.

Bonus video: ALEKSANDAR SOFRONIJEVIĆ 17 GODINA ZAVRŠAVAO FAKULTET?! Harmonikaš iskreno odgovorio na 36 pitanja kakve do sada nismo čuli

02:59

ALEKSANDAR SOFRONIJEVIĆ 17 GODINA ZAVRŠAVAO FAKULTET?! Harmonikaš iskreno odgovorio na 36 pitanja kakve do sada nismo čuli

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.