BAJDEN ČESTITAO BOŽIĆ SVIM PRAVOSLAVCIMA: "Tokom ovog svetog perioda, sećamo se čuda rođenja..."
Džozef Bajden, Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

veliki praznik

BAJDEN ČESTITAO BOŽIĆ SVIM PRAVOSLAVCIMA: "Tokom ovog svetog perioda, sećamo se čuda rođenja..."

"Ove godine držimo blizu srca mnoge pravoslavne hrišćanske zajednice u ratom zahvaćenim regionima naše zemaljske kugle", poručio je Bajden

Objavljeno: 20:17h

Američki predsednik Džozef Bajden čestitao je Božić svim hrišćanima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru, rekavši da se pridružuje molitvama za mir.

"(Prva dama) Džil i ja želimo blagosloven Božić pravoslavnim hrišćanima u Sjedinjenim Američkim Državama i širom sveta. Tokom ovog svetog perioda, sećamo se čuda rođenja Isusa Hrista i preobražene ljubavi koju je On doneo našem svetu", navodi se u pisanoj izjavi Bajdena koju je objavila pres služba Bele kuće.

Bajden je naveo da je svako ljudsko biće stvoreno po božjem liku i zaslužuje da se prema njemu postupa sa dostojanstvom.

"Ove godine držimo blizu srca mnoge pravoslavne hrišćanske zajedniceu ratom zahvaćenim regionima naše zemaljske kugle", poručio je Bajden.

On je izrazio žaljenje za svakim izgubljenim nevinim životom i najavio nastavak borbe "protiv progona i diskriminacije bilo koje grupe zbog toga ko su, u šta veruju ili kako praktikuju svoju veru", dodaje se u poruci.

"Zahvalni smo za neprocenjiv doprinos koji pravoslavna hrišćanska zajednica daje našoj zemlji i narodima širom sveta i zajedno se molimo za mir u narednoj godini", poručio je američki predsednik.

Bonus video:

01:17

AMERIKA JE SLEPO PODRŽAVALA IZRAEL U SVEMU, ALI BAJDEN ČINI DRUGAČIJE POTEZE Kostić: Amerika neće načiniti radikalne poteze

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.