HTEO DA OTME ANU, ALI JE UBIO POGREŠNU: Konačno otkrio gde se nalazi TELO, a porodica nudi BASNOSLOVNU SUMU da...
Foto: KURIR

ubijena pre 54 godine

HTEO DA OTME ANU, ALI JE UBIO POGREŠNU: Konačno otkrio gde se nalazi TELO, a porodica nudi BASNOSLOVNU SUMU da...

Osuđeni za ubistvo je ranije nudio da dođe i pokaže tačno mesto gde je telo zakopao

Objavljeno:

Porodica Muriel Mekej, koja je ubijena pre 54 godine, nudi 45.000 evra čoveku na čijem posedu je njeno telo navodno zakopano, nakon što je osuđeni za njenu smrt priznao gde se ono nalazi.

Oni se nadaju da će taj novac nadoknaditi štetu bankaru i da će mu pomoći da ga renovira, nakon što imanje bude prokopano.

"Počinilac je priznao svoju ulogu u ovom zločinu posle toliko godina i iskreno želi da nam pomogne da pronađemo Muriel. Dao je izjavu pod zakletvom u kojoj detaljno navodi lokaciju gde je telo zakopao. Sada želimo da istražimo malo, specifično područje sa minimalnim prisustvom policije. Ranije smo pristali na ograničenu pretragu, ali su se u međuvremenu okolnosti promenile jer imamo konkretne infiormacije o lokaciji gde se grob nalazi", navodi se u pismu koje je vlasniku poslao Murielin unuk.

On je zatim dodao da se nada da će suma koju nudi biti dovoljna, a zatim ga je na kraju zamolio da mu pomogne da okončaju porodičnu tragediju.

Vlasnik imanja je ranije odbio da porodici dozvoli da uđe na imanje i kopa, ali je britanskoj policiji dozvolio da istraži jedan manji deo zemlje prošle godine.

Detektivi nisu pronašli telo, ali je porodica kasnije insistirala da su pretražili pogrešan deo imanja.

Porodica Mekej nudi zemljoposedniku isti iznos koji su ranije nudili ubici da prekine ćutanje i otkrije gde je 1969. godine zakopao telo.

Nizamodin Husein imao je samo 22 godine kada su on i njegov stariji brat Artur kidnapovali Muriel Mekej, ženu glavnog urednika časopisa i za otkup tražili milion funti.

Braća su u međuvremenu pronađena i osuđena za ubistvo, ali Murielino telo nikada nije pronađeno. Otmičari su Muriel pomešali sa Anom Mardok, tadašnjom ženom bogatog australijskog novinskog magnata Ruperta. Muž gospođe Mekej Alik, takođe Australijanac, bio je Mardokov zamenik.

Husein je vrlo bolestan i živi u siromaštvu, ali je odlučio da otkrije gde je zakopao telo zbog duševnog mira.

Osuđeni za ubistvo je ranije nudio da dođe u Veliku Britaniju i pokaže tačno mesto gde je telo zakopao.

On je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da privremenio ukine njegovu deportaciju koji je izdat 1990. godine.

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Telegraf/ M.M./ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.