RODILA TROJKE, PA ŠOKIRALA I LEKARA: Ovo se viđa JEDNOM U 200 MILIONA TRUDNOĆA, otac bio BEO KAO ČARŠAV (FOTO)
Porodica, Foto: Printscreen/Facebook/Katie Ellis

NEVEROVATNO

RODILA TROJKE, PA ŠOKIRALA I LEKARA: Ovo se viđa JEDNOM U 200 MILIONA TRUDNOĆA, otac bio BEO KAO ČARŠAV (FOTO)

Mladu mamu je čak i doktor ubeđivao da je takva mogućnost gotovo nepostojeća, pa je progutao svoje reči nakon porođaja

Objavljeno:

Tridesetogodišnjoj Kejti Krou iz Velsa u Velikoj Britaniji desila se trudnoća koja je toliko retka i neobična, da se ponavlja tek jednom u 200 miliona slučajeva.

Mladu mamu je čak i doktor ubeđivao da je takva mogućnost gotovo nepostojeća, pa je progutao svoje reči nakon porođaja, dok je Kejti postala planetarno popularna mama tri identična preslatka dečaka.

Kejti i njen partner Rob Elis doslovno su pali u nesvest kada su od velških doktora čuli da će postati roditelji trojki. Trojke u najvećem broju slučajeva nisu identične i nastaju kada se dve jajne ćelije oplode, pa od jedne kasnije nastanu blizanci. Ipak, u Kejtinom slučaju stvari su bile drugačije - postala je jedna od tek nekoliko žena u Britaniji i jedna u 200 miliona žena na svetu koje imaju identične trojke, poznate kao monozigote, gde se oplođena jajna ćelija deli na tri nakon začeća.

Tako su u februaru 2020. godine rođeni Tomi, Džoš i Edi, dok je par tada već imao četvorogodišnjeg sina Džejkoba. Kada je o najmlađim članovima porodice reč, zbunjeni roditelji su u početku morali da stave bolničke etikete mališanima da bi ih razlikovali.

Plašili se kako će finansijski izdržati trojke

"Kada sam saznala da sam trudna sa trojkama, pomislila sam: "Ne možemo da priuštimo veliki auto ili veću kuću. Plakala sam, a Rob je bio beo kao čaršav. Ipak, sada su oni ovde, osećam se kao da sam u balonu sreće. Oni su apsolutno fantastični", izjavila je Kejt za "Dejli mejl".

Kada se seti trudnoće, jedan od težih momenata desio se u 26. nedelji. Tomi, koji je bio najbliži porođajnom kanalu, izgledao je kao da ne dobija na težini. Kejti je dobila injekciju steroida i zakazala pregled stručnjaka za višestruke porođaje u liverpulskoj bolnici. Tamo su doktori rekli da misle da je malo verovatno da će trojke biti identične, kao i da su u bolnici u Velsu kolege napravile grešku.

"Kada je shvatio da su identični, čak je i on bio zadivljen. Rekao je da će progutati svoje reči jer je to nešto što nikada ranije nije video, sem u udžbenicima", ispričala je Kejti koja se carskim rezom porodila u 32. nedelji.

Sve bebe zdrave

"Nijedna od beba nije imala nikakvih problema, iako mnoge imaju, tako da se osećam stvarno srećnom", dodala je Kejti za britanske medije, pa posebno istakla ljubaznost i uviđajnost komšija, koji su čak anonimno ostavljali pakete pelena i drugih potrepština na kućnom pragu kako bi finansijski pomogli mladom paru.

Rob Elis, Kejti Elis
foto: Printscreen/Facebook/Katie Ellis

Ove identične trojke uskoro će napuniti četiri godine, stariji brat je uvek tu sa njima i uz njih, a ponosni roditelji često kače njihove preslatke fotografije na svoje društvene mreže.

Bonus video:

02:57

MARIJA, ČESTITAMO, ČEKATE TROJKE: Sreća posle pet godina borbe zakucala na vrata Đukića

(Espreso/ Zena.blic/ Viktor Veličković/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.