ARKTIČKI TALAS OKOVAO BRITANIJU, TEMPERATURE IDU U DEBELI MINUS: Izdato HITNO upozorenje, preti im još 1 PROBLEM?
Foto: AP/Don Campbell/The Herald-Palladium

ZABELELO SE

ARKTIČKI TALAS OKOVAO BRITANIJU, TEMPERATURE IDU U DEBELI MINUS: Izdato HITNO upozorenje, preti im još 1 PROBLEM?

Meteorolozi su povodom ovih temperatura saopštili da bi prošla noć mogla biti najhladnija januarska noć u poslednjih 14 godina,

Objavljeno:

U Škotskoj su tokom protekle noći temperature su pale na -13 Celzijusa, dok talasi arktičkog vazduha nastavljaju da se kreću širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Meteorolozi su povodom ovih temperatura saopštili da bi prošla noć mogla biti najhladnija januarska noć u poslednjih 14 godina, prenosi BBC. Otežani uslovi i značajne snežne padavine već su doveli do zatvaranja škola u ​​Škotskoj i severnoj Engleskoj, i izazvale prekide putovanja.

Žuta upozorenja na led i sneg su na snazi u sve četiri britanske zemlje, dok je Agencija za zdravstvenu bezbednost Ujedinjenog Kraljevstva prethodno izdala upozorenje za hladno vreme za Englesku, što znači da se očekuje da će Nacionalna zdravstvena služba (NHS) biti pod dodatnim pritiskom i da bi starije osobe mogle biti izloženije riziku.

Snežna oluja, Amerika, Sneg
foto: AP/Don Campbell/The Herald-Palladium

Krajem sedmice očekuju se nešto blaže temperature, pre mogućeg nevremena ovog vikenda. Do petka više od 40 cm snega moglo bi se videti na visokim terenima na severozapadu Škotske, kako se nastavlja zimsko vreme, prognozira Meteorološka agencija Velike Britanije.

Nakon otopljenja snega i očekivane kiše za vikend, BBC-jev meteorolog Kris Foks upozorio je na moguće poplave u Škotskoj.

Bonus video:

03:30

ZAR OPET?! SKIDAJTE JAKNE, STIŽE NAM TOPLO VREME! Meteorolog Todorović šokirao prognozom za decembar: EVO KADA ĆE PASTI PRVI SNEG

(Espreso/ Nova/ Anđela Krstović/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.