BRITANAC OPLEO PO PUTINU ZA SVE PARE, SLUŠAJTE SAMO ŠTA SE USUDIO DA IZUSTI: Uporedio ga sa NJIM, da li je REALNO?
Vladimir Putin, Foto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

POLITIČKA DRAMA

BRITANAC OPLEO PO PUTINU ZA SVE PARE, SLUŠAJTE SAMO ŠTA SE USUDIO DA IZUSTI: Uporedio ga sa NJIM, da li je REALNO?

Komentarišući rat koji Izrael vodi u Pojasu gaze, on je govorio u prilog odbijanju Britanije da pozove na hitan prekid vatre

Objavljeno:

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron ocenio je ''sve izgleda kao da su ponovo 1930-te godine, ali sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u ulozi Hitlera'' i dodao da rat u Ukrajini ostaje njegov ''apsolutni prioritet''.

- Ovo je izazov za našu generaciju. Ovo je kao da ste ministar spoljnih poslova ili lider u Evropi 1930-ih, ne smemo da udovoljavamo Putinu, već moramo da se suprotstavimo zlu koje njegova invazija predstavlja - rekao je Kameron za podkast portala "Politiko".

Komentarišući rat koji Izrael vodi u Pojasu Gaze, on je govorio u prilog odbijanju Britanije da pozove na hitan prekid vatre.

- Mislim da to jednostavno ne bi funkcionisalo, jer ako želite rešenje sa dve države, ako želite održivi prekid vatre, ne možete da tražite od Izraelaca da imaju rešenje dve države sa ljudima koji su počinili napade 7. oktobra i koji komanduju u Gazi, i u stanju su da lansiraju rakete na njihovu zemlju - rekao je on i dodao da je ''duboko dirnut stradanjima obe strane''.

On je dodao da je posetio kibuc na jugu Izraela i da je video rezultate napada 7. oktobra, kao i da je čuo za slučajeve stradanja u Gazi.

Dejvid Kameron
Dejvid Kameronfoto: AP

- Znate, to je život. Duboko osećam sve ovo, ali ja sam veoma praktična osoba i želim da znam kako da ovo privedemo kraju - rekao je Kameron.

Bonus video:

01:41

PUTIN JE DEKICA ČIJA NAS SMRT NE BI IZNENADILA Analitičar predviđa kako bi ovo uticalo na tok RATA U UKRAJINI i sudbinu Rusije

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.