"SPREMITE SE ZA MOBILIZACIJU": Zapad u sve VEĆEM STRAHU, nova izjava čelnika vojske DRMA CEO SVET
Rat, ilustracija, Foto: EPA NEIL HALL

rat u ukrajini

"SPREMITE SE ZA MOBILIZACIJU": Zapad u sve VEĆEM STRAHU, nova izjava čelnika vojske DRMA CEO SVET

Načelnik Genralštaba britanske vojske Patrik Sanders uplašen je zbog mogućnosti ratovanja s Rusijom

Objavljeno:

Ljudi u Velikoj Britaniji treba da budu spremni da služe vojsku u slučaju rata sa Rusijom, upozorio načelnik Genralštaba britanske vojske Patrik Sanders.

On je pozvao britanske vlasti da "mobilišu naciju" da se pripreme za rat sa Rusijom, u govoru na Medjunarodnoj izložbi oklopnih vozila u Londonu, preneo je briselski portal Politiko.

Iako ne podržava regrutaciju, Sanders je naglasio potrebu za "promenom" u stavu britanske javnosti kako bi bila mentalno spremna za vojni sukob sa Rusijom.

1 / 6 Foto: SERGEY BOBOK / AFP / Profimedia

Sandersov govor je usledio nakon što su prethodno drugi zapadni vojni lideri i najviši odbrambeni zvaničnici upozorili na rizik od velikog rata između Moskve i NATO.

Nakon napada na Ukrajinu, vlada predsednika Rusije Vladimira Putina pojačala je, kako navodi portal, ratnohuškačku retoriku protiv susednih zemalja, uključujuci Baltičke zemlje, koje su članice NATO i Moldaviju.

Prošle nedelje, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da je ruski napad na NATO moguc za pet do osam godina.

Holandski admiral Rob Bauer, visoki zvaničnik NATO, ranije je rekao da se vojni blok suočava sa "svetom koji je najopasniji tokom više decenija" i pozvao na "borbenu transformaciju NATO".

Bonus video:

07:39

VELIKA BRITANIJA OBJAVILA SNIMAK NAPADA U JEMENU Ovako je Tajfun RAZORIO zgradu, nestala je u SEKUNDI

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.