"OSETILA SAM DA JE NEKO LEGAO PREKO MENE, MISLILA SAM DA JE...": Jeziv iskaz osumnjičene za UBISTVO STOLARA
Grčka policija, Foto: EPA/SIMELA PANTZARTZI

horor

"OSETILA SAM DA JE NEKO LEGAO PREKO MENE, MISLILA SAM DA JE...": Jeziv iskaz osumnjičene za UBISTVO STOLARA

Kako kaže, veče uoči ubistva Sakisa, ponovo se posvađala sa suprugom oko njene "ljubavne afere

Objavljeno:

Žena (39), koja se sumnjiči da je 20. januara u 8 sati ujutru na ulici u Halkidi izbola stolara Sakisa N. (43) naočigled njegove supruge dala je iskaz u tužilaštvu, i navodno konačno otkrila pravi motiv za ubistvo.

Danima se spekulisalo o tome šta je mladu majku dvoje dece moglo da natera da svirepo ubije Sakisa, druga iz detinjstva njenog supruga. Kružile su priče da su bili ljubavnici, spekulisalo se da ju je silovao, a porodica ubijenog je tvrdila da je ona bila opsednuta Sakisom i da ga ja progonila...

Sada je osumnjičena navodno otkrila sve detalje njihovog odnosa i rekla da je nekoliko dana pre svadbe "nesvesno imala odnos sa Sakisom".

Ona i Sakis su navodno imali seksualni odnos u oktobru 2008. godine, u trenutku kada je bila pod velikim stresom i pod uticajem alkohola.

"Sakisa sam upoznala preko muža. Nekoliko dana pre našeg venčanja, 14. oktobra 2008. Sakis je došao kod nas da montira neke ormariće. Tih dana sam bila pod stresom zbog priprema oko svadbe i posvađala sam se sa mužem, pa sam bila veoma uznemirena. Trebala mi je podrška i mislila sam da je imam u Sakisu", ispričala je navodno osumnjičena u tužilaštvu.

Ona je u iskazu rekla da joj je Sakis u jednom trenutku tražio da popije piće.

"Popili smo neka tri ili četiri pića. On me je zagrlio i odveo me do sofe u dnevnoj sobi i počeo je da me ljubi. Molila sam ga da prestane, jer je trebalo da se udam za nekoliko dana i on je znao da volim svog tada budućeg muža, koji je njegov prijatelj. Tražila sam mu da ode i on je to učinio", ispričala je osumnjičena.

Onda se navodno dogodilo nešto što nije očekivala.

"Sve mi se vrtelo zbog pića i otišla sam u spavaću sobu da legnem kako bi mi bilo bolje. Malo kasnije osetila sam da je neko legao preko mene i verovala sam da je to moj muž. Rekla sam mu: 'Stigao si', a on je odgovorio 'da'. Pitala sam ga da li hoće da upalimo svetlo, jer moj muž voli da me gleda, a on je rekao samo ne. Bila sam pospana, pijana... Tokom seksualnog odnosa izgovorila sam ime svog supruga. Tada je čovek rekao: 'Ko? To sam ja, Sakis!' Onda je ustao, obukao se i otišao", tvrdi osumnjičena.

Kako kaže tad je bila veoma potresena i pokušavala je da shvati šta se dogodilo.

"Odlučila sam da ne kažem ništa svom mužu, strahujući od posledica. Posle nekoliko dana sam pozvala Sakisa. Sreli smo se kod muža u radnji, dok on nije bio tu. Uverio me je da će sve ostati između nas", ispričala je navodno na saslušanju.

Kako je rekla, ubrzo potom se udala i dve godine je sve bilo idealno u braku. A onda je, kako tvrdi, njen suprug dobio anonimni telefonski poziv.

"Početkom 2011. mog supruga je pozvala nepoznata osoba. Rekao mu je da me sabere i da pazi koga pušta u kuću. Pitao me je da li se dogodilo nešto između Sakisa i mene i rekla sam mu da nije, ali mi nije verovao. Pet godina smo živeli pakao jer je moj suprug ljubomoran i stalno je nešto sumnjao. Posle se smirio i deset godina je bio mir", tvrdi osumnjičena.

Kako je navodno rekla, mesec dana nakon što se Sakis oženio, u leto 2021. godine, opet je neko pozvao njenog muža.

"Krajem leta ponovo je neko pozvao mog muža i rekao mu da ga varam sa Sakisom. Pakao je ponovo počeo. Pritiskao me je, terao me da mu kažem istinu. Mesec i po dana kasnije otkrila sam šta je bilo one noći i uveravala ga da se to više nije dogodilo. Odlučila sam da pričam sa Sakisom, da saznam zašto me tera da prolazim kroz to, zašto govori drugima da smo imali odnos, i da mu kažem da razgovara sa mojim mužem i da mu objasni šta se dogodilo pre toliko godina. Sakis je odbio da preuzme odgovornost. Posle nekog vremena moj muž se sreo sa Sakisom i rekao mu da nas se kloni", ispričala je osumnjičena.

Od tada su se njihovi život, kako kaže, mnogo promenili.

"Moj suprug se osećao prevarenim i izdanim. Stalno smo se svađali. Osećala sam se sama, plakala sam, nije mi bilo dobro. Posetila sam neurologa i psihijatra krajem 2022. godine i dobila sam terapiju koju sam pila šest meseci i prestala sam da je pijem na svoju ruku. U maju 2023. godine otišla sam kod drugog psihijatra. Onda neko vreme nisam išla, pa sam u septembru ponovo redovno krenula", ispričala je.

Kako kaže, veče uoči ubistva Sakisa, ponovo se posvađala sa suprugom oko njene "ljubavne afere".

"Moj muž je tražio da spavamo odvojeno. Celu noć sam bila uznemirena i tražila sam način da sve to rešim. Razmišljala sam koliko me je Sakis ponizio. Ujutru sam donela odluku da ga vidim poslednji put i da zahtevam da sa mnom pođe kod mog supruga i kaže mu sve. U 6 ujutru sam se tiho obukla, uzela dva nože iz kuhinje i krenula. Znala sam kada Sakis izlazi iz kuće jer sam ga viđala na ulici kada sam išla na posao sa mužem. Znam gde živi, muž mi je pokazao. Videla sam gde je parkirao i čekala sam tu blizu", objasnila je osumnjičena a onda i do detalja opisala zločin.

Grčka policija
Grčka policijafoto: Marko Lukunic / Pixel Media / Profimedia

"Kada je Sakis ušao u kola, otvorila sam vrata i rekla mu: 'Idemo kod mog muža, pričaj sa njim, preuzmi odgovornost i objasni mu šta se dogodilo'. Rekao je: 'Hajde draga, idemo'. Potom je krenuo ka meni i digao je ruku da me udari. Onda sam ga ubola. On je izašao iz kola, oteo mi nož i bacio ga, a onda je nasrnuo na mene. Izvukla sam drugi nož koji mi je bio u džepu. Tukli smo se i počela sam da ga ubadam", ispričala je osumnjičena.

Ona je potom rekla da nije planirala da ga ubije i da se izvinjava njegovoj porodici.

Osumnjičena je zadržana u pritvoru.

Bonus video:

00:09

Ubistvo u Brazilu

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.