OGLASIO SE PUTIN SA VAŽNOM INFORMACIJOM! Ruski PREDSEDNIK saopštio NEVEROVATNU STVAR, šta ĆE REĆI...
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube/Daily Mail

rat učinio svoje

OGLASIO SE PUTIN SA VAŽNOM INFORMACIJOM! Ruski PREDSEDNIK saopštio NEVEROVATNU STVAR, šta ĆE REĆI...

Na Zapadu pretpostavljaju da je Rusija od saveznice Severne Koreje dobila više od milion artiljerijskih granata

Objavljeno:

Više od pola miliona građana Rusije se zaposlilo u odbrambenoj industriji od 2022. godine - rekao je danas predsednik Vladimir Putin.

"Tokom proteklih godinu i po dana 520.000 novih radnih mesta je otvoreno ;u odbrambenoj industriji", rekao je Putin na forumu za podršku ofanzivi u Ukrajini, priređenom u Tuli, 200 kilometara južno od Moskve.

Putin je rekao da Rusija ima 6.000 firmi u vojno-industrijskom kompleksu gde se zapošljava 3,5 miliona ljudi, ne računajući 10.000 podizvođača.

Putin je pozdravio "vrlo zadovoljavajući nivo" vojne proizvodnje, ali je pozvao firme da brzo reaguju na promene na frontu jer "onaj ko to bude činio brže, pobeđuje".

Vlada za 2024. godinu predviđa povećanje saveznog budžeta za odbranu od gotovo 70 odsto.

Rusija je od 2022. godine preusmerila svoju privredu na proizvodnju oružja i povećala tu proizvodnju uprkos sankcijama Zapada čiji je cilj da to poremeti, navodi Frns pres.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

Moskva je ipak uspela da zaobiđe neke od tih mera i da nabavi mikroelektroniku iz Azije.

Na Zapadu pretpostavljaju da je Rusija od saveznice Severne Koreje dobila više od milion artiljerijskih granata.

Ukrajina poziva Zapad da uguši rusku proizvdnju oružja, navodeći da zapadne firme proizvode 95 odsto kritičnih stranih delova koji se koriste u ruskom naoružanju.

Iako je front u Ukrajini uglavnom "zamrznut", neki posmatrači se slažu da će za nastavak sukoba velikim intenzitetom biti presudni kapaciteti za proizvodnju oružja i municije i s ruske strane, i s ukrajinske strane, uz podršku Zapada.

Zbog koncentracije ruske privrede na aktivnosti u odbrani gde su plate visoke, zatim mobilizacije stotine hiljada vojnika i odlaska građana u inostranstvo, došlo je do manjka radne snage u drugim sektorima, na primer poljoprivredi, navodi Frans pres.

Bonus video:

04:37

OVO SU TEŠKE REČI, A OČIGLEDNO JE DA PUTIN DRŽI DATU REČ Anlitičari o pretnji Nemačke da ŠALJE TRUPE: Poljska će SLEDITI PRIMER

(Espreso/ Beta/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.